Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 9 januari 2026

 

MatthŽus 6:19-20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vergadert u geen schatten op de aarde, waar ze de mot en de roest verderft, en waar de dieven doorgraven en stelen; Maar vergadert u schatten in den hemel, waar ze noch mot noch roest verderft, en waar de dieven niet doorgraven noch stelen;" (Mt 6:19-20 STV)

"'Vergaar geen schatten hier op aarde, waar mot en roest ze aantasten en waar dieven inbreken en ze stelen. Vergaar liever schatten in de hemel, waar mot en roest ze niet aantasten en waar dieven niet inbreken en ze stelen."

"Verzamelt u geen schatten op aarde, waar mot en roest ze ontoonbaar maakt en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamelt u schatten in de hemel, waar noch mot noch roest ze ontoonbaar maakt en waar geen dieven inbreken of stelen."

"Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen."

"Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen."

 

Overdenking van vandaag:

Waar verberg jij je hart? Waar we de meeste waarde aan geven is waar wij ons hart vinden. Het is dus een belangrijke vraag. Namelijk, we kunnen houden van rijkdom, controle, veiligheid en relaties: Jezus herinnert ons eraan dat alleen door het loslaten van dingen die de meesten van ons hebben als onze schatten dat we ontdekken wat daadwerkelijk echt kostbaar is.

 

Gebed:

Majestueuze Vader, ik bid dat dankzij de rijkdom van uw genade, u mij kunt helpen mijn schat te vinden in u en nergens anders. Vandaag wil ik u alles geven dat ik ben en heb zodat mijn leven geleefd zal worden tot uw heerlijkheid. In de naam van Jezus, mijn voorbeeld en schat, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 januari 2026 Amos 5:14-15
7 januari 2026 EfeziŽrs 5:1-2
6 januari 2026 1 Petrus 1:13
5 januari 2026 Jesaja 1:16-17
4 januari 2026 Micha 6:8
3 januari 2026 Titus 2:11-12
2 januari 2026 Psalm 90:12
 

Home