Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 5 maart 2024

 

Spreuken 3:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vertrouw op den HEERE met uw ganse hart, en steun op uw verstand niet. Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken." (Spr 3:5-6 STV)

"Vertrouw op de Heer met heel je hart en wees niet eigenzinnig. Houd de Heer voor ogen bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg."

"Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken."

"Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg."

"Vertrouw met heel je hart op de HERE en verwacht het niet van je eigen verstand. Laat God delen in alles wat je doet, dan kan Hij je levensweg bepalen."

 

Overdenking van vandaag:

Wat gebruik jij als kompas voor je leven? Ongeacht hoe inzichtrijk, wijs, ervaren of deskundig we ook mogen zijn, alleen God kan onze stappen correct leiden. God vraagt ons in hem en zijn wijsheid te vertrouwen, zelfs als we niet meteen de beweegredenen erachter zien. Hij wil dat we zijn aanwezigheid, begeleiding en genade zien in alles wat we doen. Wanneer we zijn aanwezigheid vertrouwen en erkennen, beseffen we plotseling dat onze paden een stuk rechter zijn en onze bestemmingen veel meer dichterbij zijn.

 

Gebed:

Abba Vader, geef me alstublieft de moed om niet op mijn eigen inzicht te leunen. Ik weet dat mijn denken gebrekkig kan zijn en dat datgene wat ik als goed zie, mij een klap in m'n gezicht kan geven. Zegen mij alstublieft met wijsheid en inzicht wanneer ik voor u probeer te leven in de huidige verwarrende en immorele wereld. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 maart 2024 Kolossensen 3:4
3 maart 2024 1 KorinthiŽrs 3:3
2 maart 2024 MatthŽus 3:1-2
1 maart 2024 1 Johannes 3:1
29 februari 2024 Lukas 2:29-30
28 februari 2024 Jeremia 2:28
27 februari 2024 DaniŽl 2:27-28
 

Home