Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 6 januari 2026

 

1 Petrus 1:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom opschortende de lenden uws verstands, [en] nuchteren zijnde, hoopt volkomenlijk op de genade, die u toegebracht wordt in de openbaring van Jezus Christus." (1Pe 1:13 STV)

"Zorg dus dat u gereedstaat, houd uw hoofd koel en blijf nuchter. Stel uw hoop volledig op de gave die u ten deel zal vallen wanneer Jezus Christus zich openbaart."

"Omgordt dus de lendenen van uw verstand, weest nuchter, en vestigt uw hoop volkomen op de genade, die u gebracht wordt door de openbaring van Jezus Christus."

"Laat uw geest daarom voortdurend paraat zijn, wees waakzaam en vestig al uw hoop op de genade die u ontvangen zult wanneer Jezus Christus zich openbaart."

"Gebruik dus uw verstand en wees nuchter. Kijk vol verwachting uit naar de dag waarop Jezus Christus terugkomt en God Zijn genade aan u zal bewijzen."

 

Overdenking van vandaag:

Toen Jezus de eerste keer kwam, kwam hij om God te openbaren. (Johannes 1:18) Hij was geweldig, krachtig en barmhartig in zijn aardse dienen, maar hij heeft niet volledig onthuld wie hij is. Onze hoop is gebonden aan zijn terugkeer.  

Wanneer hij deze keer komt zal hij niet komen om God te openbaren, maar om zichzelf te onthullen - de overwinnende Heer, de ruiter op het witte paard. Elke knie zal buigen. We krijgen hem te zien zoals hij echt en volledig is - Immanuel in macht en genade, zegevierend in elk opzicht.  

Wanneer we onze hoop op Jezus' genade stellen wanneer hij terugkeert, kunnen we vol vertrouwen klaar zijn om nu actief onze Koning te dienen. Wij kunnen vandaag leven onder zijn leiding met gehoorzaamheid en lof.

 

Gebed:

Almachtige God, ik kijk uit naar de dag waarop ik Jezus zal zien die komt met de krachtige engelen. Tot die tijd; maak mijn hart vast aan de hoop op de heerlijkheid die Jezus met mij zal delen op die dag, en geef me alstublieft de kracht om te leven als iemand die weet dat de overwinning in Jezus is. Jezus, door uw krachtige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 januari 2026 Jesaja 1:16-17
4 januari 2026 Micha 6:8
3 januari 2026 Titus 2:11-12
2 januari 2026 Psalm 90:12
1 januari 2026 2 Korinthiėrs 5:17
31 december 2025 Johannes 3:3
30 december 2025 Johannes 1:12
 

Home