Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 5 januari 2026

 

Jesaja 1:16-17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wast u, reinigt u, doet de boosheid uwer handelingen van voor Mijn ogen weg, laat af van kwaad te doen. Leert goed te doen, zoekt het recht, helpt den verdrukte, doet den wees recht, handelt de twistzaak der weduwe." (Jes 1:16-17 STV)

"Ga je wassen, maak ze schoon. Maak een eind aan jullie wandaden, laat ik ze niet langer zien. Vermijd het kwade, zet je in voor het goede. Kom op voor het recht, houd uitbuiters in toom, doe recht aan de wezen, verdedig de weduwen."

"Wast u, reinigt u, doet uw boze daden uit mijn ogen weg; houdt op kwaad te doen; leert goed te doen, tracht naar recht, houdt de geweldenaar in toom, doet recht aan de wees, verdedigt de rechtszaak der weduwe."

"Was je, reinig je, maak een eind aan je misdaden, ik kan ze niet meer zien. Vermijd alle kwaad en leer goed te doen. Zoek het recht, houd tirannen in toom, bied wezen bescherming, sta weduwen bij."

"Was u! Wees rein! Laat Ik niet langer zien dat u slechte dingen doet; houd er mee op! Leer goed te doen, wees rechtvaardig en help de armen, de wezen en de weduwen."

 

Overdenking van vandaag:

Is het niet makkelijker om dienstbaarheid aan hen in nood te vervangen door rituelen? Ik weet dat ik het doe! Maar God wil niet dat we zo gevangen raken in het praten over hem en het herdenken van zijn werken, dat we vergeten dat we voor anderen moeten zorgen zoals hij doet.  

Of het nu gaat om Jezus die het dienen definieert in Lucas 4:18-19 of Jacobus die praat over vroomheid die God behaagt (Jacobus 1:26-27). We moeten beseffen dat echt geloof het verzorgen is van anderen zoals God zou doen. Het vers van vandaag definieert wat God doet en leert ons om op dezelfde manier te leven.

 

Gebed:

Grote God van alle troost, open mijn ogen vandaag om hen te zien die uw liefde nodig hebben en geef me aandacht, tijd en medeleven om hen te dienen. Mag Jezus' werk gezien worden in mijn leven vandaag. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 januari 2026 Micha 6:8
3 januari 2026 Titus 2:11-12
2 januari 2026 Psalm 90:12
1 januari 2026 2 Korinthiėrs 5:17
31 december 2025 Johannes 3:3
30 december 2025 Johannes 1:12
29 december 2025 Johannes 1:11
 

Home