Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 4 januari 2026

 

Micha 6:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hij heeft u bekend gemaakt, o mens! wat goed is; en wat eist de HEERE van u, dan recht te doen, en weldadigheid lief te hebben, en ootmoediglijk te wandelen met uw God?" (Mic 6:8 STV)

"Het is u heel duidelijk gezegd wat goed is en wat de Heer van een mens verlangt. Dit alleen vraagt hij: houd u aan het recht, blijf altijd trouw en ga in alles bij uw God te rade."

"Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben, en ootmoedig te wandelen met uw God."

"Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God."

"Nee, natuurlijk niet! De HERE heeft u laten weten wat goed is en wat Hij van u verwacht. Hij wil niet anders dan dat u eerlijk en rechtvaardig bent en uw best doet liefde te bewijzen en als een nederig mens leeft met uw God."

 

Overdenking van vandaag:

Gods verlangens voor ons zijn niet moeilijk te onderscheiden. Hij wil ons zegenen met verlossing. Het ongelofelijke geschenk van zijn Zoon is krachtig bewijs van deze waarheid. Maar verlossing van zonde en dood is niet iets wat hij wil dat maar één keer in ons leven gebeurd. Hij wil dat ons leven dagelijks zijn heil weerspiegelt en dat het gedeeld wordt met anderen. Als wij rechtvaardig handelen, streven naar barmhartigheid in onze relaties en hem eren met onze aanbidding door een nederig hart, dan reageren we op zijn heil, zoals hij wenst.

 

Gebed:

Almachtige en medelevende Vader, help mijn ogen te zien wat uw hart ziet, terwijl ik dit nieuwe jaar omarm. Leer me zonde te haten en barmhartig te zijn voor iedereen die behoefte heeft aan genade. Leer mij de waarheid te kennen en eerlijk te handelen, terwijl ik misbruik en uitbuiting haat. Breng me in beweging door uw Geest, om na te denken over de grote afstand tussen uw heilige majesteit en mijn inconsistente karakter. Maak me geheel uw kind, bid ik, in Jezus naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 januari 2026 Titus 2:11-12
2 januari 2026 Psalm 90:12
1 januari 2026 2 Korinthiërs 5:17
31 december 2025 Johannes 3:3
30 december 2025 Johannes 1:12
29 december 2025 Johannes 1:11
28 december 2025 Johannes 1:18
 

Home