Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 28 december 2025

 

Johannes 1:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Niemand heeft ooit God gezien; de eniggeboren Zoon, Die in den schoot des Vaders is, Die heeft [Hem] [ons] verklaard." (Joh 1:18 STV)

"Nog nooit heeft iemand God gezien, maar de enige Zoon, zelf God, die rust aan het hart van de Vader, heeft hem doen kennen."

"Niemand heeft ooit God gezien; de eniggeboren Zoon, die aan de boezem des Vaders is, die heeft Hem doen kennen."

"Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen."

"Geen mens heeft God ooit gezien. Maar Zijn enige Zoon, Jezus Christus, Die één met Hem is, heeft ons laten zien wie God is."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus is Gods grootste boodschap. Hij verkondigt en verklaart niet alleen Gods liefde, barmhartigheid en genade; hij heeft het bekend gemaakt. Alleen Jezus kan ons God volledig laten zien, want hij is één met de Vader. Want als we het dienen van Jezus "zien" in de evangeliën, zien we God. Wanneer we willen weten hoe God over ons denkt, dan is alles wat we moeten doen: kijken hoe Jezus anderen dient. Als we willen weten wat God voor ons zou willen doen, kunnen we bekijken wat Jezus doet om anderen te zegenen. Jezus is ons venster naar het hart van de Vader.  

Dus nu het eind van het jaar nadert en je bevindt je in de dagen na kerstmis, waarom niet een belofte om Jezus beter te leren kennen in het komende jaar door meer tijd met hem door te brengen in de evangeliën (Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes )? Als je dit doet, zul je God beter kennen!

 

Gebed:

Dank u, Vader, dat u mij een venster geeft naar uw hart door het leven en het dienen van Jezus. Zegen mij alstublieft als ik ernaar zoek om u beter te kennen, te begrijpen en Jezus meer gepassioneerd te volgen. Ik bid in de naam van uw Zoon, Jezus Christus, mijn Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 december 2025 Lukas 2:20
26 december 2025 Lukas 2:14
25 december 2025 Lukas 2:11
24 december 2025 Lukas 2:10
23 december 2025 Lukas 2:6-7
22 december 2025 Lukas 2:4-5
21 december 2025 Handelingen 2:21, 40-41
 

Home