Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 27 december 2025

 

Lukas 2:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de herders keerden wederom, verheerlijkende en prijzende God over alles, wat zij gehoord en gezien hadden, gelijk tot hen gesproken was." (Lu 2:20 STV)

"De herders gingen terug en prezen en loofden God om alles wat ze gehoord en gezien hadden; alles was zoals het hun gezegd was."

"En de herders keerden terug, God lovende en prijzende om alles wat zij hadden gehoord en gezien, gelijk het hun gezegd was."

"De herders gingen terug, terwijl ze God loofden en prezen om alles wat ze gehoord en gezien hadden, precies zoals het hun was gezegd."

"Later gingen de herders weer terug naar hun kudde in het veld. Zij prezen God voor wat zij hadden gehoord en gezien. Het was precies zoals de engel had verteld."

 

Overdenking van vandaag:

Kun jij je de herders voorstellen die terugkeren naar hun kuddes na de nacht die ze hadden? Ze hadden Gods heerlijkheid gezien. Ze hadden de aanwezigheid van engelen ervaren. Ze hadden de pasgeboren koning, de beloofde Messias, de redder van de wereld gezien.  

Nog verbazingwekkender; het was precies zoals ze verteld was. Zo geweldig als de woorden van de aankondiging van de engel waren geweest, ze werden glansrijk vervuld. Naast alles dat Jezus was op het moment van zijn geboorte, is hij ook het absolute antwoord op Gods grootste beloften en de grootste zekerheid dat God zijn woord houdt. 

Ongelofelijk, God had herders gekozen, naamlozen voor ons en onbelangrijk voor hun leeftijdgenoten, om de getuigen te worden en de deelnemers in Gods glorieuze geschiedenis van het heil. Het is de manier van onze Vader om ons te herinneren dat er geen kwestie is van wie we zijn, Jezus kwam voor ons, want we zijn belangrijk voor hem!

 

Gebed:

Heer God Almachtig, ik kan alleen maar inbeelden hoe het was voor die herders die uw heerlijkheid ervaren. Maar Vader, ik weet hoeveel Jezus voor mij betekent. Ik prijs u dat u van mij houdt en mijn hart bereikt met uw genade. Heilig mij en maak me rechtvaardig door het werk van de Heilige Geest als ik probeer mijn leven te leven in waardering voor alles wat u hebt gedaan voor mij. In Jezus' glorieuze naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 december 2025 Lukas 2:14
25 december 2025 Lukas 2:11
24 december 2025 Lukas 2:10
23 december 2025 Lukas 2:6-7
22 december 2025 Lukas 2:4-5
21 december 2025 Handelingen 2:21, 40-41
20 december 2025 Handelingen 13:38-39
 

Home