Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 2 maart 2024

 

MatthŽus 3:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En in die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judea, En zeggende: Bekeert u; want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen." (Mt 3:1-2 STV)

"In die tijd begon Johannes de Doper in de woestijn van Judea met zijn verkondiging: 'Begin een nieuw leven, want het hemelse koninkrijk is dichtbij.'"

"In die dagen trad Johannes de Doper op en hij predikte in de woestijn van Judea, en zeide: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen."

"In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: 'Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!'"

"Terwijl zij nog in Nazareth woonden, begon Johannes de Doper te preken in de woestijn van Judea. Hij riep iedereen toe: "Houd op met zondigen, want het Koninkrijk van de hemelen is vlakbij!"

 

Overdenking van vandaag:

Deze woorden klinken raar in een wereld die bang is om de waarheid te vertellen over zonde, over dat wat slecht is en over het kwaad. Toch moet ieder verloren persoon zich bekeren - zijn of haar hart en leven veranderen, God zoeken, en leven voor Jezus die Heer is. Ja, redding wordt ons gegeven door de ongelooflijke genade van God.  

Daar tegenover staat dat een genade die ons onveranderd laat geen echte genade is. Genade brengt niet alleen vergiffenis door het offer van Jezus op het kruis, maar het bevrijdt ons ook van het lege en vernietigende leven zonder God en zijn leiding.

 

Gebed:

Vergeef mij mijn zonde, dierbare hemelse Vader. Ik wil mijn hart tot u wenden en mijn leven leiden volgens uw wil en tot uw heerlijkheid. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 maart 2024 1 Johannes 3:1
29 februari 2024 Lukas 2:29-30
28 februari 2024 Jeremia 2:28
27 februari 2024 DaniŽl 2:27-28
26 februari 2024 Jakobus 2:26
25 februari 2024 Johannes 2:24-25
24 februari 2024 Genesis 2:24
 

Home