Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 17 december 2025

 

2 KorinthiŽrs 4:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want onze lichte verdrukking, die zeer haast voorbij [gaat], werkt ons een gans zeer uitnemend eeuwig gewicht der heerlijkheid;" (2Co 4:17 STV)

"De kleine moeilijkheden van dit huidige leven leiden voor ons tot een heerlijkheid die alles te boven gaat en eeuwig is."

"Want de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaand eeuwig gewicht van heerlijkheid,"

"De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en alles overtreft."

"Onze moeilijkheden en pijn zijn uiteindelijk niet zo groot en zullen ook niet zo lang duren. Maar het gevolg ervan is dat wij voor altijd in Gods heerlijke nabijheid zullen leven."

 

Overdenking van vandaag:

Het leven kan erg hard zijn. Uiteindelijk zullen onze lichamen sterven. In het proces van leven zullen we een aantal zeer moeilijke omstandigheden onder ogen komen en gaan we verschrikkelijke pijn ervaren. Maar zo slecht als de harde realiteit van het leven kan worden, we zijn op weg naar een eeuwige roem boven onze verwachting. De moeilijkheden van het leven kun je gewoon niet vergelijken met deze heerlijkheid die ons te wachten staat.  

Onze pijn is van tijdelijke aard. De dingen die onze pijn veroorzaken zijn tijdelijk. De behandelingen, de recepten, de therapieŽn, de operaties, de terugvallen zijn allemaal tijdelijk. Al deze dingen die wij gezien en ervaren hebben gaan over. Maar onze eeuwige roem, onze onbeschrijfelijke gelukzaligheid, deze prachtige toekomst die wij nog niet kunnen zien, is eeuwig ... voor altijd ... niet te kopen ... en voor ons bewaard, Gods dierbare kinderen!

 

Gebed:

Liefdevolle God, mijn Abba Vader, wees alstublieft met mij tijdens de pijnlijke en moeilijke passages van mijn leven. Help mij om mijn hart gericht te houden op het ongeziene. Bovendien Vader, wil ik bidden dat u aanwezig bent in het leven van de volgende mensen van wie ik hou ... Geef hun genezing. Als er geen genezing is, Vader, giet dan uw liefde in hun hart door de Heilige Geest en geef hen gehard doorzettingsvermogen en onverwoestbare hoop. Help hen uw glorie te zien. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 december 2025 1 Thessalonicensen 5:6
15 december 2025 Johannes 1:14
14 december 2025 Romeinen 14:5
13 december 2025 Romeinen 8:38-39
12 december 2025 Johannes 4:14
11 december 2025 Johannes 3:17
10 december 2025 Johannes 3:16
 

Home