Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 14 december 2025

 

Romeinen 14:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De een acht wel den [enen] dag boven den [anderen] dag; maar de ander acht al de dagen [gelijk]. Een iegelijk zij in zijn eigen gemoed ten volle verzekerd." (Ro 14:5 STV)

"Er zijn er die de ene dag belangrijker vinden dan de andere; voor anderen maakt het niets uit. Gun ieder zijn eigen overtuiging."

"Deze immers stelt de ene dag boven de andere, gene stelt ze alle gelijk. Ieder zij voor zijn eigen besef ten volle overtuigd."

"De een beschouwt bepaalde dagen als een feestdag, voor de ander zijn alle dagen gelijk. Laat iedereen zijn eigen overtuiging volgen."

"Voor de een zijn er bepaalde dagen, die een bijzondere betekenis hebben. Voor de ander maakt het geen verschil en zijn alle dagen gelijk. Laat ieder zijn eigen overtuiging volgen."

 

Overdenking van vandaag:

Zo vaak laten we persoonlijke voorkeur, de druk van de groep en bezorgdheid over de viering van bepaalde dagen, vooral rust- en feestdagen, een splijtbaar effect hebben op onze christelijke relaties.  

Oftewel: we moeten niet proberen onze mening of standpunt bij iemand anders door te drukken. We horen niet te oordelen over een ander omdat hij een speciale dag voor de Heer niet viert en we horen niet te oordelen omdat ze speciale dagen viert. Dit is een kwestie van persoonlijke overtuiging dat gaat om onze wens om de Heer te behagen en om hem te eren op een manier waar wij ons goed bij voelen.  

Laten we niet zo onzeker zijn dat we moeten doen wat iedereen doet of iemand anders forceren dingen te doen zoals wij het willen. In plaats daarvan: laten we niet vergeten de juiste plaats te nemen met alle dingen: eer God met alles wat wij zijn en overdenk de behoeften van onze broeders en zusters in Christus.

 

Gebed:

Vader, vergeef ons alstublieft voor het breken van de vriendschap van uw mensen op basis van religieuze gewoonten en onze voorkeur voor die gewoonten. Voor mij, Vader, geef me alstublieft moed om Christus te eren volgens mijn overtuiging, maar geef me alstublieft ook de wijsheid om dat te doen op manieren die uw mensen zegenen en die niet leiden tot verdeeldheid.
Ik weet dat ik nooit volledig zal slagen in deze doelstelling, maar ik geloof wel dat, met uw hulp, ik zal zoeken naar manieren om u de glorie te brengen die u verdient en ook mijn vriendschap met uw kinderen zal behouden. Zuiver mijn hart in deze zaak en leid mij zoals ik moet gaan. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 december 2025 Romeinen 8:38-39
12 december 2025 Johannes 4:14
11 december 2025 Johannes 3:17
10 december 2025 Johannes 3:16
9 december 2025 Psalm 3:8
8 december 2025 Filippensen 2:10-11
7 december 2025 Filippensen 2:9
 

Home