Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 12 december 2025

 

Johannes 4:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar zo wie gedronken zal hebben van het water, dat Ik hem geven zal, dien zal in eeuwigheid niet dorsten; maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden een fontein van water, springende tot in het eeuwige leven." (Joh 4:14 STV)

"'maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst hebben. Want het water dat ik hem geef, zal een bron in hem worden waaruit water opborrelt dat eeuwig leven geeft.'"

"maar wie gedronken heeft van het water, dat Ik hem zal geven, zal geen dorst krijgen in eeuwigheid, maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden tot een fontein van water, dat springt ten eeuwigen leven."

"'maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.'"

"Maar wie van het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Dat water zal in hem als een fontein worden, waaruit eeuwig leven voortkomt."

 

Overdenking van vandaag:

Water! Dat kostbare geschenk voor de vermoeiden en dorstigen. Water! Verfrissing van essentieel belang dat we allemaal nodig hebben. Jezus echter, biedt water dat wij niet hoeven te dragen of te zuiveren. Nee, dit is water dat in ons vrij komt. Dit is het water dat de Heilige Geest ons brengt. Dit is het water dat ons het eeuwige leven geeft dat vandaag begint en eeuwig duurt!

 

Gebed:

Vader, ik weet dat Jezus de Heilige Geest stuurde om in mij te leven toen ik een christen werd. Ik vraag dat mijn koppige wil en dat mijn zondige verlangens overwonnen kunnen worden met de kracht van de Geest en dat mijn leven de vreugde en het vertrouwen zal tonen dat uw verfrissende aanwezigheid brengt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 december 2025 Johannes 3:17
10 december 2025 Johannes 3:16
9 december 2025 Psalm 3:8
8 december 2025 Filippensen 2:10-11
7 december 2025 Filippensen 2:9
6 december 2025 Filippensen 2:7-8
5 december 2025 Filippensen 2:5-6
 

Home