Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 1 maart 2024

 

1 Johannes 3:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ziet, hoe grote liefde ons de Vader gegeven heeft, [namelijk] dat wij kinderen Gods genaamd zouden worden. Daarom kent ons de wereld niet, omdat zij Hem niet kent." (1Jo 3:1 STV)

"Hoe groot is de liefde die de Vader ons heeft bewezen! We worden kinderen van God genoemd en we zijn het ook. Dat de wereld ons niet kent, komt omdat ze hem niet heeft gekend."

"Ziet, welk een liefde ons de Vader heeft gegeven, dat wij kinderen Gods genoemd worden, en wij zijn het [ook]. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent."

"Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. Dat de wereld ons niet kent, komt doordat de wereld hem niet kent."

"Wat heeft de Vader geweldig veel liefde voor ons! Wij héten niet alleen Zijn kinderen, wij zíjn het ook. De mensen, die God niet kennen, begrijpen daar niets van."

 

Overdenking van vandaag:

Sommige cadeaus zijn te kostbaar om in woorden uit te drukken en te groot om werkelijk te kunnen beseffen. Het grootste van deze cadeaus is dat wij kinderen van God zijn! Wij zijn in het gezin van de Vader geadopteerd! Jezus noemt ons als zijn jongere broers en zussen!  

Dat de wereld dit niet aanvaardt, maakt het niet minder waar. De wereld aanvaardde tenslotte ook de Schepper niet toen hij in het vlees gekomen was om onder de mensen te wonen die hij geschapen had. Maar het Woord van God spreekt nog altijd de waarheid; we ZIJN kinderen van God!

 

Gebed:

Dank u, lieve Hemelse Vader, voor de ongelooflijke zegen om uw kind te mogen zijn. Ik weet dat ik nog niet eens goed besef wat dit fantastische cadeau werkelijk betekent. Maar, lieve Vader, ik zie uit naar wat ik kan leren over wat dit wel betekent, en ik wacht met vreugde de dag af dat ik u van aangezicht tot aangezicht kan zien en de werkelijke betekenis van deze vreugde mag weten. In Jezus naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 februari 2024 Lukas 2:29-30
28 februari 2024 Jeremia 2:28
27 februari 2024 Daniël 2:27-28
26 februari 2024 Jakobus 2:26
25 februari 2024 Johannes 2:24-25
24 februari 2024 Genesis 2:24
23 februari 2024 Handelingen 2:23
 

Home