Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 5 december 2025

 

Filippensen 2:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want dat gevoelen zij in u, hetwelk ook in Christus Jezus was; Die in de gestaltenis Gods zijnde, geen roof geacht heeft Gode even gelijk te zijn;" (Flp 2:5-6 STV)

"U moet die gezindheid hebben die ook Christus Jezus had. Hij had de gestalte van God, maar heeft zich niet willen vastklampen aan zijn gelijkheid met God."

"Laat die gezindheid bij u zijn, welke ook in Christus Jezus was, die, in de gestalte Gods zijnde, het Gode gelijk zijn niet als een roof heeft geacht,"

"Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had. Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast,"

"Blijf erop toezien dat uw innerlijke houding moet zijn zoals die van Christus Jezus, Die, hoewel Hij God was, Zich niet heeft vastgeklampt aan Zijn goddelijke rechten."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus klampte zich niet vast aan zijn hemelse glorie, maar deed er afstand van om ons te redden. Nu vraagt hij ons om zijn voorbeeld te volgen en om dezelfde hartsgesteldheid te hebben. Hij wil dat wij elkaar behandelen zoals hij ons behandeld heeft, dat wij opmerkzaam zijn voor de behoeften van anderen en Gods wil voor onze eigen wil laten gaan. Dat is nou een revolutie die ik hoop volledig voltrokken te zien worden.

 

Gebed:

Vader God, verander mijn hart en mijn denken alstublieft door de kracht van uw Heilige Geest. Ik wil dat uw gedachten de mijne worden. Ik wil dat de verlangens van mijn hart de hartverlangens van uw Zoon zullen weerspiegelen. Ik wil dat mijn wil geleid wordt door uw Geest. Vergeeft u mij alstublieft mijn neiging om keihard vast te willen houden aan mijn eigen belangrijkheid, aan mijn eigen wil en aan mijn zelfrechtvaardiging. ook al weet ik dat dit niet goed is. Maak mijn manier van denken meer zoals de manier van denken van uw Zoon. Ik bid het in de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 december 2025 Romeinen 1:16
3 december 2025 MatthŽus 1:22-23
2 december 2025 MatthŽus 1:21
1 december 2025 MatthŽus 1:20
30 november 2025 Spreuken 31:30
29 november 2025 Filippensen 1:29
28 november 2025 Spreuken 31:28-29
 

Home