Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 4 december 2025

 

Romeinen 1:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want ik schaam mij des Evangelies van Christus niet; want het is een kracht Gods tot zaligheid een iegelijk, die gelooft, eerst den Jood, en [ook] den Griek." (Ro 1:16 STV)

"Ik schaam mij niet voor het evangelie. Het is een machtig middel waarmee God iedereen redt die gelooft, allereerst de Joden, maar ook de niet-Joden."

"Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood, maar ook voor de Griek."

"Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken."

"Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen die het geloven, gered worden. In de eerste plaats is dit nieuws voor de Joden, maar ook voor alle andere volken."

 

Overdenking van vandaag:

Schaam jij je? De tegenwoordige cultuur waarin we leven probeert ons beschaamd te maken over ons geloof, door mensen die geloven te bestempelen als dom, ongevoelig, veroordelend en hypocriet. Schaam jij je? Ben je bereid om je geloof op een zachtmoedige en nederige manier te delen met hen die Jezus niet als hun Heer kennen? Schaam jij je? 

Jouw held verliet de hemel om naar de aarde te komen en alles wat hij had op het spel te zetten zodat jij met hem mee zou kunnen naar de hemel. Dit goede nieuws is krachtig. Het evangelie heeft de kracht om mensen te kunnen veranderen. Dit nieuws, en de redding die het met zich meebrengt, is voor alle mensen. Dus laten we ons niet schamen; laten we verheugd en gul zijn met dit wonderlijke geschenk dat wij hebben gekregen.

 

Gebed:

Vader in de hemel, geef mij alstublieft wijsheid, gevoeligheid en moed om uw wondermooie boodschap van genade te kunnen delen met de mensen om mij heen die Jezus niet kennen als hun Heer en Redder. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 december 2025 MatthŽus 1:22-23
2 december 2025 MatthŽus 1:21
1 december 2025 MatthŽus 1:20
30 november 2025 Spreuken 31:30
29 november 2025 Filippensen 1:29
28 november 2025 Spreuken 31:28-29
27 november 2025 Filippensen 1:27-28
 

Home