Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 27 november 2025

 

Filippensen 1:27-28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alleenlijk wandelt waardiglijk het Evangelie van Christus, opdat, hetzij ik kom en u zie, hetzij ik afwezig ben, ik van uw zaken moge horen, dat gij staat in een geest, met een gemoed gezamenlijk strijdende door het geloof des Evangelies; En dat gij in geen ding verschrikt wordt van degenen, die tegenstaan; hetwelk hun wel een bewijs is des verderfs, maar u der zaligheid, en dat van God." (Flp 1:27-28 STV)

"Alleen, zorg er wel voor dat uw levenswandel in overeenstemming is met het evangelie van Christus. Dan zal ik bij mijn komst met eigen ogen zien, of bij verhindering in ieder geval horen, dat u sterk staat en eensgezind strijdt voor trouw aan het evangelie. Daarbij moet u zich niet in het minst laten afschrikken door de tegenstanders. Voor hen is uw trouw een bewijs dat ze ten onder gaan, maar voor u is het een bewijs dat God u redt."

"Alleen, gedraagt u waardig het evangelie van Christus, opdat, hetzij ik kom en u zie, hetzij ik afwezig blijf, ik van u moge horen, dat gij vaststaat in een geest, een van ziel medestrijdende voor het geloof aan het evangelie, zonder dat gij u in enig opzicht door de tegenstanders laat beangstigen. Hierin is voor hen een aanwijzing van hun verderf, doch van uw behoud, en dat van Godswege."

"Leef in overeenstemming met het evangelie van Christus, zodat ik kan horen, of straks zelf kan zien, dat u één van geest bent en samen voor het geloof in het evangelie strijdt. Laat u op geen enkele manier door uw tegenstanders angst aanjagen, want dat is een teken van God: voor hen dat ze ten onder gaan, voor u dat u wordt gered."

"Maar let erop dat u zich altijd zo gedraagt als christenen past. Laat ik, of ik u nu terugzie of niet, altijd goede berichten over u mogen horen; dat u één van hart en ziel bent en dat u zich volledig inzet voor het geloof en het goede nieuws. En laat u daarbij in geen enkel opzicht schrik aanjagen door uw tegenstanders. Dat zal hun dan duidelijk maken dat zij verloren gaan, maar voor u zal het een duidelijk teken van God zijn, dat Hij u heeft verlost."

 

Overdenking van vandaag:

Laten we leven alsof we verlost zijn! Laten we onze liefde en karakter in ons dagelijks leven tonen. Laten we vooral samenwerken, met één stem en geest, een krachtige inspanning doen om het evangelie te delen met de mensen die nog nooit gehoord hebben van de genade van God in het dienen van Jezus. In het zicht van de tegenwerking; laten we niet worden afgeschrikt worden of verdeeld raken. In plaats daarvan, laten we hand in hand werken met als reden het evangelie.

 

Gebed:

Heer, geef ons een grotere eenheid tot doel, een grotere liefde voor elkaar en meer moed in het zicht van de tegenwerking, zodat we de wereld kunnen laten zien dat we uw kinderen zijn en Jezus' discipelen. In de naam van onze Heer en Christus bidden wij. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 november 2025 Jesaja 54:17
25 november 2025 Psalm 27:1
24 november 2025 Psalm 37:23-24
23 november 2025 Psalm 31:23-24
22 november 2025 2 Korinthiërs 7:1
21 november 2025 Efeziërs 3:20-21
20 november 2025 Psalm 94:19
 

Home