Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 26 november 2025

 

Jesaja 54:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alle instrument, dat tegen u bereid wordt, zal niet gelukken, en alle tong, [die] in het gericht tegen u opstaat, zult gij verdoemen; dit is de erve der knechten des HEEREN, en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de HEERE." (Jes 54:17 STV)

"Daarom zal geen wapen dat tegen jou is gesmeed, iets kunnen uitrichten. En wie jou voor het gerecht daagt, wordt zelf veroordeeld. Dat is wat ik voor mijn dienaren heb weggelegd. Hun geluk hebben zij aan mij te danken. Dat zijn mijn eigen woorden.'"

"Elk wapen dat tegen u gesmeed wordt, zal niets uitrichten, en elke tong die zich voor het gericht tegen u keert, zult gij in het ongelijk stellen. Dit is het deel van de knechten des HEREN en hun recht van Mijnentwege, luidt het woord des HEREN."

"Maar elk wapen dat tegen jou wordt gesmeed zal machteloos zijn, en ieder die jou in een geding belastert zal zelf veroordeeld worden. Dit is het deel dat de dienaren van de HEER toekomt, dit is het recht dat ik hun toeken–spreekt de HEER."

"Maar in die tijd zal geen enkel wapen dat tegen u wordt opgeheven, succes hebben en elke leugen die in de rechtszaal tegen u wordt ingebracht, zult u kunnen weerleggen. Dat is de erfenis van de dienaars van de HERE. Dit is de zegen die Ik u heb gegeven, zegt de HERE."

 

Overdenking van vandaag:

Omwille van de genade en de kracht van de Heer zullen wij overwinnaars zijn. Dit is de afsluitende boodschap van Openbaring. Dit is een lied dat door de gehele geschriften heen gezongen wordt. Dit is de zekerheid die wij hebben gekregen van God zelf. Ons leven zal niet voor niets zijn. Zij die de mensen van God kleineren, grof behandelen of neerslaan, zullen ontmaskerd worden en zijn geliefde kinderen zullen rechtvaardiging en redding ontvangen van de Vader die zij liefhebben.

 

Gebed:

Liefdevolle God, ik bid vandaag speciaal voor uw dienaren die het goede nieuws delen in moeilijke gebieden. Sommigen van deze dierbare mensen zitten gevangen. Sommigen worden aan martelingen onderworpen. Anderen worden ontslagen. Geef hen alstublieft kracht vandaag. Bevrijd hen alstublieft uit de kwade bedoelingen van de boze. Bescherm hen met uw machtige hand en verlos hen, zoals Daniel, van de muil van de leeuw, tot uw eer. In Jezus' naam bid ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 november 2025 Psalm 27:1
24 november 2025 Psalm 37:23-24
23 november 2025 Psalm 31:23-24
22 november 2025 2 Korinthiėrs 7:1
21 november 2025 Efeziėrs 3:20-21
20 november 2025 Psalm 94:19
19 november 2025 Romeinen 14:19
 

Home