Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 25 november 2025

 

Psalm 27:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Een] [psalm] van David. De HEERE is mijn Licht en mijn Heil, voor wien zou ik vrezen? De HEERE is mijns levens kracht, voor wien zou ik vervaard zijn?" (Ps 27:1 STV)

"De Heer is mijn licht, mijn behoud, voor niemand ben ik bang. Hij beschermt mijn leven, niets hoef ik te vrezen."

"Van David. De HERE is mijn licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De HERE is mijns levens veste, voor wie zou ik vervaard zijn?"

"Van David. De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen? Bij de HEER is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn?"

"De HERE is mijn licht en mijn redder. Voor wie zou ik dan bang zijn? De HERE is mijn levenskracht. Zou ik dan nog angst voor iemand hebben?"

 

Overdenking van vandaag:

Ik hou van de kust van Maine. De rotsachtige kusten, de daverende branding en de vuurtorens hoog op de strategische en goed versterkte punten langs de kustlijn.  

Ik kan het niet helpen, maar ik denk aan onze hemelse Vader wanneer ik kijk naar de verzamelende depressies die als een naderende luidruchtige storm hun weg maken naar de wal. Daar in de storm - met bliksem die de lucht openrijt, huilende wind en de daverende branding - staat het licht dat de weg leidt, sterk tegen de elementen en een baken van richting en hoop.  

Ja, de HERE, Yahweh de God van Israėl, de almachtige Schepper van alle dingen, is mijn licht, mijn heil. Mijn leven, het eeuwige deel van mij is toevertrouwd aan hem. Ik kies niet te vrezen. Ik plaats mijn vertrouwen in hem.

 

Gebed:

Vader in de hemel, ik prijs u voor uw trouw door de eeuwen heen. Ik dank u voor uw standvastige liefde die elke generatie gezegend heeft, met hoop in tijden van duisternis, heil in tijden van baldadigheid, en kracht in tijden van zwakte. Nu vraag ik dat u met meerdere mensen bent die ik lief heb, die uw tastbare aanwezigheid nodig hebben als ze hun strijd strijden. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 november 2025 Psalm 37:23-24
23 november 2025 Psalm 31:23-24
22 november 2025 2 Korinthiėrs 7:1
21 november 2025 Efeziėrs 3:20-21
20 november 2025 Psalm 94:19
19 november 2025 Romeinen 14:19
18 november 2025 2 Petrus 3:18
 

Home