Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 24 november 2025

 

Psalm 37:23-24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Mem]. De gangen [deszelven] mans worden van den HEERE bevestigd; en Hij heeft lust aan zijn weg. Als hij valt, zo wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand." (Ps 37:23-24 STV)

"Wie zich door de Heer laat leiden, zich naar hem richt: mocht hij eens vallen, de Heer grijpt hem bij de hand."

"Door de HERE worden de schreden van de man bevestigd, aan wiens weg Hij welgevallen heeft; wanneer hij valt, stort hij niet neder, want de HERE schraagt zijn hand."

"Wie de HEER welgevallig is, mag zijn weg gaan met vaste tred. Al komt hij ten val, hij blijft niet liggen, want de HEER richt hem op."

"Als de HERE instemt met iemands wijze van leven, zal Hij hem bevestigen in alles wat hij doet. Als zo iemand valt, stort hij niet naar beneden, omdat de HERE zijn hand vasthoudt."

 

Overdenking van vandaag:

Ik weet niet van jou, maar ik strompelde mijn weg door een groot deel van het leven. Ik struikelde op een aantal van de meest pijnlijke momenten. Ik struikelde over mijn eigen voeten, schoenveters, stoepranden, en enkel zuivere lucht - zowel geestelijk als lichamelijk.  

Maar ik ben ervan overtuigd dat, hoewel ik al vaak ben gestruikeld in mijn geestelijk leven, God me niet compleet heeft laten vallen. Als ik bedenk dat ik ben gaan duiken in de diepten van de afgrond; de liefde van de Vader - de zorg, de bezorgdheid, de bijbel, de Heilige Geest, dienaren en helpers hebben mij weggehouden van vernietiging. Gods hand houdt me omhoog. Hij is er in tijden van beproeving. Hij is machtig om te redden. Ik denk dat hij geniet in mijn reis. Hoe zit het met jou?

 

Gebed:

Vader, ik dank u voor uw constante invloed in mijn leven. Dank u voor dat u mij optilde toen ik neerslachtig was, mij beschermde toen ik kwetsbaar was, en me troostte toen ik gebroken was. Ik prijs u voor uw genade, uw glorie en uw nabijheid. Door Jezus, bied ik u mijn eeuwige lof en waardering. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 november 2025 Psalm 31:23-24
22 november 2025 2 Korinthiėrs 7:1
21 november 2025 Efeziėrs 3:20-21
20 november 2025 Psalm 94:19
19 november 2025 Romeinen 14:19
18 november 2025 2 Petrus 3:18
17 november 2025 Zefanja 3:17
 

Home