Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 17 november 2025

 

Zefanja 3:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De HEERE, uw God, is in het midden van u, een Held, [Die] verlossen zal; Hij zal over u vrolijk zijn met blijdschap, Hij zal zwijgen in Zijn liefde, Hij zal Zich over u verheugen met gejuich." (Sef 3:17 STV)

"De Heer, je God, woont bij je, een held die redding brengt. Hij zal over je juichen van blijdschap, opnieuw zijn liefde aan je tonen en uitgelaten van vreugde zijn.'"

"De HERE, uw God, is in uw midden, een held, die verlost. Hij zal Zich over u met vreugde verblijden; Hij zal zwijgen in zijn liefde; Hij zal over u juichen met gejubel."

"De HEER, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen."

"De HERE, uw God, is bij u. Hij is een held, Die u verlost. Hij zal opgetogen van blijdschap over u zijn. Hij zal u liefhebben en u niet beschuldigen. Hij zal over u juichen met een lied van vreugde."

 

Overdenking van vandaag:

God is met ons! Dat is de grote boodschap van het verhaal van Jezus (Matt. 1:23). Dat is de boodschap van hoop die Sefanja geeft aan het verslagen volk van God. God is onder ons. Hij is machtig om te redden. Hij houdt van ons. Hij verheugt zich in ons. Hij stilt de stormen in onze harten met zijn liefdevolle aanraking. Hij zingt ons wiegeliedjes van vreugde. God kijkt ernaar uit om dicht bij ons te zijn en nodigt ons uit om dichterbij te komen. Wat zal jouw reactie zijn?

 

Gebed:

Vader, versterk mijn verplaatsing als ik me keer van het kwaad en ernaar streef om dichtbij u te zijn. Ik wil helemaal geen schijn-relatie met u. Ik wil geen gemaakt symbool van u. Ik wil u kennen. Ik wil uw aanwezigheid ervaren en gebruikt worden als instrument van uw genade in de levens van anderen. Ik heb uw aanwezigheid nodig om de verontrusting van mijn ziel te bedaren. Dank u dat u dichtbij bent. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 november 2025 1 Thessalonicensen 5:16-18
15 november 2025 Handelingen 16:30-32
14 november 2025 Romeinen 14:4
13 november 2025 Romeinen 14:13
12 november 2025 1 Thessalonicensen 3:12
11 november 2025 Romeinen 14:1
10 november 2025 Matthëus 11:28-30
 

Home