Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 14 november 2025

 

Romeinen 14:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wie zijt gij, die eens anderen huisknecht oordeelt? Hij staat, of hij valt zijn eigen heer; doch hij zal vastgesteld worden, want God is machtig hem vast te stellen." (Ro 14:4 STV)

"Wie bent u wel, dat u oordeelt over de knecht van een ander? Of hij staat of valt, is een zaak van zijn eigen heer. En hij zal wel standhouden; daar kan de Heer voor zorgen."

"Wie zijt gij, dat gij eens anders knecht oordeelt? Of hij staat of valt, gaat zijn eigen heer aan. Maar hij zal staande blijven, want de Here is bij machte hem vast te doen staan."

"Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander? Of hij wel of niet volhardt in het geloof gaat alleen zijn eigen meester aan–en hij zal volharden, want de Heer heeft de macht hem dat te laten doen."

"U mag de bediende van een ander niet beoordelen; of hij zijn werk goed of slecht doet is ter beoordeling aan zijn heer. Maar hij zal zijn werk wel goed doen, want God geeft hem daarvoor de kracht."

 

Overdenking van vandaag:

Paulus heeft het over het toepassen van oordeel over mensen in zaken die essentieel zijn voor ons geloof. Hij herinnert ons wiens taak het is om te oordelen over dat soort zaken. Hij herinnert ons eraan dat de persoon die wij beoordelen in feite behoort tot de Heer en welk recht wij hebben om over diegene te oordelen.  

Zo vaak vinden we een fout bij anderen, oordelen over hen over een tegenstrijdige kwestie, maar handelen dan nooit met de overduidelijke zonde in ons eigen leven. Laten we niet vergeten dat wij antwoord aan God zullen geven voor alles wat we doen net zoals iemand die wij ten onrechte beoordelen.

 

Gebed:

Vader, vergeef me. Ik moet bekennen dat ik ten onrechte anderen heb beoordeeld terwijl ik geen recht had of autoriteit had om dat te doen. Ik weet dat Jezus stierf om hen te verlossen. Ik weet dat u van ze houdt en een plan heeft voor een ieder van hen. Gebruik mij om een aanmoediging te zijn voor hen en nooit een struikelblok te zijn. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 november 2025 Romeinen 14:13
12 november 2025 1 Thessalonicensen 3:12
11 november 2025 Romeinen 14:1
10 november 2025 Matthëus 11:28-30
9 november 2025 Spreuken 3:9
8 november 2025 Romeinen 14:8
7 november 2025 2 Korinthiërs. 9:7
 

Home