Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 13 november 2025

 

Romeinen 14:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Laat ons dan elkander niet meer oordelen; maar oordeelt dit liever, namelijk, dat gij den broeder geen aanstoot of ergernis geeft." (Ro 14:13 STV)

"Laten we elkaar dus niet langer veroordelen. Neem liever het vaste besluit, de ander geen aanstoot of ergernis te geven."

"Laten wij dan niet langer elkander oordelen, maar komt liever tot dit oordeel: uw broeder geen aanstoot of ergernis te geven."

"Laten we elkaar daarom niet langer veroordelen, maar neem u voor, uw broeder en zuster geen aanstoot te geven en hun niet te ergeren."

"Houd ermee op elkaar te veroordelen. U kunt beter deze maatstaf aanleggen: Doe niets waardoor andere gelovigen in verwarring komen of waaraan zij zich stoten."

 

Overdenking van vandaag:

Het is zo makkelijk om te oordelen over anderen. We kennen hun strijd niet. We weten niet hoe hun situatie is. Maar vooral: we kennen hun hart niet. Wanneer we oordelend zijn, bouwen we een barriŤre tussen anderen en onszelf. Dikwijls verspreiden we vaak deze oordelende indruk op anderen in roddels. Onze koppigheid om alleen hen te bekijken met een oordelende geest brengt een belemmering, een struikelblok, waardoor ze ontmoedigd kunnen worden en struikelen.

 

Gebed:

Vader, blijf alstublieft bij mij met mijn houding ten opzichte van anderen. Help me meer geduldig te zijn met het falen van anderen, net zoals u geduldig bent met mij. Vergeef me dat ik niet een grotere aanmoediging ben voor mensen die zwak zijn en worstelen. Vergeef me dat ik soms een belemmering ben voor de anderen. Gebruik mij alstublieft om een zegen te zijn. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 november 2025 1 Thessalonicensen 3:12
11 november 2025 Romeinen 14:1
10 november 2025 MatthŽus 11:28-30
9 november 2025 Spreuken 3:9
8 november 2025 Romeinen 14:8
7 november 2025 2 KorinthiŽrs. 9:7
6 november 2025 HebrŽen. 13:6
 

Home