Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 10 november 2025

 

MatthŽus 11:28-30

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij, dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen. Want Mijn juk is zacht, en Mijn last is licht." (Mt 11:28-30 STV)

"Laat allen die gebukt gaan onder zware lasten, bij mij komen: ik zal u verlichting geven. Neem mijn juk op u en laat mij uw leermeester zijn, want ik ben zachtmoedig en eenvoudig. Bij mij zult u rust vinden. Want het juk dat ik u opleg, is zacht en de last die ik u te dragen geef, is licht.'"

"Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen; want mijn juk is zacht en mijn last is licht."

"Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.'"

"Als de lasten u drukken en u vermoeid raakt, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven. Voeg u naar Mij en wees mijn discipel, want Ik ben vriendelijk en nederig van hart. Bij Mij zult u diepe innerlijke rust vinden. Wat Ik van u vraag is nooit te zwaar en de last die u voor Mij moet dragen, is licht."

 

Overdenking van vandaag:

Ik denk dat we het de ironie van discipelschap zouden kunnen noemen. Christus volgen betekent dat we afstand doen van alles en hem volgen. Christus volgen betekent dat we ongekende zegeningen ontvangen in dit leven en eeuwig leven met God in het leven hierna.  

Dus is het moeilijk? Ja, soms wel. Maar het leven is hard. Is de last licht zoals Jezus beloofde? Ja, want we weten dat ons leven niet tevergeefs geleefd worden, dat we het leven leven zoals God het bedoelt, en wanneer het leven voorbij is, is het niet echt over! We gaan naar huis en zijn bij onze Heer!

 

Gebed:

Geef me moed, God, om de uitdagingen aan te gaan waarmee ik geconfronteerd word. Geef me menslievendheid om op de juiste manier om te gaan met degenen die ik ontmoet. Geef me dankbaarheid voor alles wat u hebt gedaan om mij te zegenen. Geef me duidelijkheid om te zien dat leven voor Jezus de beste van alle keuzes is. In de naam van de Heer Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 november 2025 Spreuken 3:9
8 november 2025 Romeinen 14:8
7 november 2025 2 KorinthiŽrs. 9:7
6 november 2025 HebrŽen. 13:6
5 november 2025 Romeinen. 6:5-6
4 november 2025 1 Thessalonicensenes. 4:14
3 november 2025 Romeinen 8:3-4
 

Home