Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 27 februari 2024

 

DaniŽl 2:27-28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daniel antwoordde voor den koning, en zeide: De verborgenheid, die de koning eist, kunnen de wijzen, de sterrekijkers, de tovenaars, [en] de waarzeggers den koning niet te kennen geven; Maar er is een God in den hemel, Die verborgenheden openbaart, Die heeft den koning Nebukadnezar bekend gemaakt, wat er geschieden zal in het laatste der dagen; uw droom, en de gezichten uws hoofds op uw leger, zijn deze:" (Da 2:27-28 STV)

"'U vraagt iets, majesteit,' antwoordde DaniŽl, 'wat geen enkele geleerde, bezweerder, waarzegger of sterrenwichelaar u kan vertellen.

"Daniel gaf de koning ten antwoord: De verborgenheid waarnaar de koning vraagt, kunnen geen wijzen, bezweerders, geleerden of waarzeggers de koning te kennen geven. Maar er is een God in de hemel, die verborgenheden openbaart; Hij heeft de koning Nebukadnessar bekendgemaakt wat in de toekomende dagen geschieden zal. Uw droom en de gezichten die u op uw legerstede voor ogen kwamen, waren deze:"

"DaniŽl antwoordde de koning: 'Wijzen, bezweerders, magiŽrs noch toekomstvoorspellers kunnen het mysterie dat de koning wil begrijpen aan hem onthullen. Maar er is een God in de hemel die mysteries onthult. Hij heeft koning Nebukadnessar laten weten wat er aan het einde van de tijd zal gebeuren. De droom en de visioenen die tijdens uw slaap in u opkwamen, waren deze:"

"DaniŽl antwoordde: "Geen enkele wijze of bezweerder, geleerde of waarzegger kan u een dergelijk geheim vertellen. Maar er is een God in de hemel, Die geheimen openbaart. Hij heeft u, koning Nebukadnezar, in uw droom bekendgemaakt wat in de toekomst zal gebeuren. Uw droom en de dingen die aan uw geestesoog voorbijtrokken, gingen als volgt:"

 

Overdenking van vandaag:

Wat is het fundament van jouw geloof in onzekere tijden? Wie weet waar al de opschudding, tumult en onzekerheid heen gaat? Bij wie kan je de oplossing vinden voor jouw meest lastige problemen?  

Voor DaniŽl en zijn vrienden was er ťťn betrouwbaar en echt antwoord: de Here God van IsraŽl. Het was niet bij de zogenaamde wijze geleerden. Het was niet bij de religies van het oosten. Het was niet bij de super-geestelijken. Het was bij God alleen.

 

Gebed:

Vader, u bent de Enige Echte en Levende God! Er is niemand of niets dat met u vergeleken kan worden in heerlijkheid, gerechtigheid en grootsheid. Aan u hoort alle lof, eer en glorie. Ik vertrouw erop dat u mijn leven leidt en mij het inzicht geeft dat ik nodig heb om uw wil te doen. In de naam van de Here Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 februari 2024 Jakobus 2:26
25 februari 2024 Johannes 2:24-25
24 februari 2024 Genesis 2:24
23 februari 2024 Handelingen 2:23
22 februari 2024 Jesaja 2:22
21 februari 2024 JoŽl 2:21
20 februari 2024 Galaten 2:20
 

Home