Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 4 november 2025

 

1 Thessalonicensenes. 4:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven is en opgestaan, alzo zal ook God degenen, die ontslapen zijn in Jezus, [weder] brengen met Hem." (1Th 4:14 STV)

"Maar wij geloven toch dat Jezus gestorven is en uit de dood opgestaan? Dan volgt daaruit dat God degenen die als christenen zijn gestorven, samen met Jezus bij zich zal halen."

"Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal God ook zo hen, die ontslapen zijn, door Jezus wederbrengen met Hem."

"Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden, samen met Jezus zelf."

"Want omdat wij geloven dat Jezus na Zijn dood weer levend is geworden, geloven wij ook dat God de gestorven christenen met Christus zal laten terugkomen."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus' opstanding was slechts het begin! Zijn opstanding betekent dat degenen onder ons die in hem geloven, die geloven in de Vader die hem uit de dood liet opstaan, er zeker van kunnen zijn dat degenen die tot hem behoren, of zij nu leven of dood zijn wanneer hij komt, met hem zullen delen in zijn overwinning op de dood.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader in de hemel, ik dank u voor de overwinning op zonde en dood in Jezus. Ik weet dat u, net zoals u hem uit de dood liet herrijzen, ook mij zult laten herrijzen op de grote dag van Jezus' terugkeer. Gebruik die opstandingskracht in mij alstublieft om mij te helpen om meer en meer een dagelijks leven van overwinning te leiden. Ik bid in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 november 2025 Romeinen 8:3-4
2 november 2025 Psalm 91:2
1 november 2025 Spreukenv. 27:1
31 oktober 2025 2 Korinthiėrs 10:3-5
30 oktober 2025 Psalm 32:7
29 oktober 2025 Efeziėrs 6:12
28 oktober 2025 Efeziėrs 6:11
 

Home