Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 24 oktober 2025

 

Handelingen 1:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar gij zult ontvangen de kracht des Heiligen Geestes, Die over u komen zal; en gij zult Mijn getuigen zijn, zo te Jeruzalem, als in geheel Judea en Samaria, en tot aan het uiterste der aarde." (Hnd 1:8 STV)

"Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zul je kracht krijgen, en jullie zullen getuigenis van mij afleggen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, ja, tot in de verste delen van de wereld.'"

"maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de Heilige Geest over u komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der aarde."

"Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.'"

"Maar als de Heilige Geest op jullie neerkomt, zullen jullie kracht krijgen om de waarheid over Mij te vertellen aan de mensen in Jeruzalem en ook in Judea en Samaria. Zelfs tot in de verste uithoeken van de wereld."

 

Overdenking van vandaag:

God heeft een plan om de wereld met zijn genade te bereiken. We beginnen waar we zijn en reiken uit aan degenen om ons heen. Wij delen dan het verhaal van Jezus met mensen in onze omgeving. Dan reiken we uit en nemen het evangelie over de hele wereld. Terwijl we onszelf aanbieden om te worden gebruikt, hebben we ook het vertrouwen dat de macht en aanwezigheid van de Heilige Geest met ons zal gaan.

 

Gebed:

Vader, gebruik mij om mensen om me heen te bereiken met uw genade. Zegen onze gemeente terwijl wij mensen in onze stad over Jezus vertellen. Vader, ik vraag ook dat u onze inspanningen wereldwijd zegent. Gebruik ons alstublieft om uw plan waar te maken om alle landen met de boodschap van Jezus te bereiken, in wiens naam ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 oktober 2025 2 Timothėus 1:7
22 oktober 2025 1 Thessalonicensen 3:12
21 oktober 2025 2 Korinthiėrs 1:3-4
20 oktober 2025 Psalm 34:22
19 oktober 2025 Psalm 34:21
18 oktober 2025 Psalm 34:19-20
17 oktober 2025 Psalm 34:18
 

Home