Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 21 oktober 2025

 

2 Korinthiėrs 1:3-4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Geloofd zij de God en Vader van onzen Heere Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden, en de God aller vertroosting; Die ons vertroost in al onze verdrukking, opdat wij zouden kunnen vertroosten degenen, die in allerlei verdrukking zijn, door de vertroosting, met welke wij zelven van God vertroost worden." (2Co 1:3-4 STV)

"Dank aan God, de Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die keer op keer barmhartig is, de God die in elke omstandigheid troost. Hij troost ons in alle moeilijkheden en hij stelt ons zo in staat anderen in al hun moeilijkheden te troosten met de troost die wij van hem ontvangen."

"Geloofd zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden en de God aller vertroosting, die ons troost in al onze druk, zodat wij hen, die in allerlei druk zijn, troosten kunnen met de troost, waarmede wijzelf door God vertroost worden."

"Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven."

"Alle eer en lof is voor God, de Vader van onze Here Jezus Christus en de bron van alle liefdevolle hulp. Hij troost ons en geeft ons nieuwe moed in alle ontberingen en beproevingen. Hij doet dat, opdat wij anderen kunnen troosten en bemoedigen."

 

Overdenking van vandaag:

Wij zijn getroost omdat we gebroken zijn. Wij zijn getroost omdat we een zegen nodig hebben. Wij zijn getroost omdat God ons liefheeft. Wij zijn getroost om anderen te troosten.  

Hoewel elk van de bovenstaande beweringen waar is, is de laatste het meest cruciaal. Er is iets over troost dat niet volledig kan worden gerealiseerd totdat deze met iemand anders wordt gedeeld. Het is die laatste stap in het genezingsproces van verdriet, teleurstelling, pijn en verlies.  

Tot we de troost delen die we hebben ontvangen, totdat wij het doorgeven aan de ander, is onze troost zwak en oppervlakkig en beperkt. Troost, geef het door!

 

Gebed:

HERE, God van hemel en aarde, de Schepper van het heelal, ik dank u dat u mijn hart kent, dat u zorgt voor mijn bezorgdheid en mij troost wanneer ik gewond ben. Help me om uw genade, barmhartigheid en troost te delen met iemand anders vandaag. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 oktober 2025 Psalm 34:22
19 oktober 2025 Psalm 34:21
18 oktober 2025 Psalm 34:19-20
17 oktober 2025 Psalm 34:18
16 oktober 2025 Psalm 34:17
15 oktober 2025 Psalm 34:16
14 oktober 2025 Psalm 34:15
 

Home