Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 4 april 2024

 

Galaten 4:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar wanneer de volheid des tijds gekomen is, heeft God Zijn Zoon uitgezonden, geworden uit een vrouw, geworden onder de wet;" (Ga 4:4 STV)

"Maar toen de juiste tijd was aangebroken, heeft God zijn Zoon gezonden. Geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet,"

"Maar toen de volheid des tijds gekomen was, heeft God zijn Zoon uitgezonden, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet,"

"Maar toen de tijd gekomen was zond God zijn Zoon, geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet,"

"Maar toen de juiste tijd gekomen was, de tijd die God daarvoor had bepaald, stuurde God Zijn Zoon, Die als mens uit een Joodse moeder werd geboren en aan de Joodse wet onderworpen was."

 

Overdenking van vandaag:

Wauw! Wat een rijke passage vol met vele prachtige gedachten. Laten we het eens in duidelijke taal zetten, zodat we het niet alleen kunnen lezen, maar ook kunnen geloven. God maakte de geschiedenis klaar voor een verlosser en stuurde vervolgens zijn zoon. Deze Zoon moest optreden tegen alle problemen van de Wet en werd geconfronteerd met alle zwakheden van een mens.  

Onze Vader kocht onze vrijheid voor de verschrikkelijke prijs van het leven van zijn Zoon op een kruis voor een menigte die hoonde en die jaloers was op zijn populariteit. Hij deed dit zodat jij en ik zijn geŽerde kinderen kunnen zijn, met recht op alles van zijn prachtige erfenis. Kort en bondig: Gods plan, Gods Zoon, Gods losprijs, Onze glorie.

 

Gebed:

Dank u, Hemelse Vader, voor al de pijn die het bij u deed om Jezus te sturen en hem vervolgd, belachelijk gemaakt en gekruisigd te zien worden. Dank u dat u mij verloste van mijn zondige toestand, dat u me vrijkocht van de dood dat het gevolg zou zijn van mijn zonden en dat u mij het geschenk gaf van vrijheid en familie. Aan u behoort alle roem, eer en lof voor uw fantastische genade. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 april 2024 1 Thessalonicensen 4:3
2 april 2024 EfeziŽrs 4:2-3
1 april 2024 Psalm 4:1
31 maart 2024 Spreuken 3:31-32
30 maart 2024 Johannes 3:30
29 maart 2024 Johannes 3:28-29
28 maart 2024 Deuteronomium 3:27b-28
 

Home