Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 25 februari 2024

 

Johannes 2:24-25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar Jezus Zelf betrouwde hun Zichzelven niet, omdat Hij hen allen kende, En omdat Hij niet van node had, dat iemand getuigen zou van den mens; want Hij Zelf wist, wat in den mens was." (Joh 2:24-25 STV)

"Maar Jezus gaf hun zijn vertrouwen niet, want hij kende hen allen. Niemand hoefde hem iets over de mens te vertellen, want hij wist wat er in een mens omgaat."

"maar Jezus zelf vertrouwde Zichzelf hun niet toe, omdat Hij hen allen kende en omdat het voor Hem niet nodig was, dat iemand van de mens getuigde; want Hij wist zelf, wat in de mens was."

"Maar Jezus had geen vertrouwen in hen, omdat hij hen allemaal kende, en niemand hoefde hem iets over de mens te vertellen, want hij wist zelf wat er in een mens omgaat."

"Maar Hij bleef terughoudend, omdat Hij de mensen door en door kende. Niemand hoefde Hem te vertellen hoe gemakkelijk mensen van gedachten kunnen veranderen."

 

Overdenking van vandaag:

Als je veel tijd hebt besteed aan het lezen van de evangeliŽn (MatteŁs, Markus, Lukas en Johannes), dan ben je vast al tot de conclusie gekomen die je ziet in onze bijbeltekst.  

Dus als je wilt weten hoe je beter kan leven als mens, is Jezus de plek om te beginnen. Volg zijn voorbeeld en zijn leer. Het is geen eenvoudige weg, maar het is een authentieke reis die je doet veranderen. Wanneer we leren dat we hem kunnen vertrouwen omdat hij ons kent, zien we dat ons leven een rijkere geestelijke inhoud en betekenis krijgt.

 

Gebed:

Dank u Vader, voor het sturen van uw Zoon om me te laten zien hoe ik moet leven en mij uw waarheid te leren. In de naam van uw dierbare Zoon, Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 februari 2024 Genesis 2:24
23 februari 2024 Handelingen 2:23
22 februari 2024 Jesaja 2:22
21 februari 2024 JoŽl 2:21
20 februari 2024 Galaten 2:20
19 februari 2024 Hosea 2:19-20
18 februari 2024 Genesis 2:18
 

Home