Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 29 september 2025

 

Matthëus 10:38-39

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En die zijn kruis niet [op] [zich] neemt, en Mij navolgt, is Mijns niet waardig. Die zijn ziel vindt, zal [dezelve] verliezen; en die zijn ziel zal verloren hebben om Mijnentwil, zal dezelve vinden." (Mt 10:38-39 STV)

"Ook wie zijn kruis niet opneemt om mij te volgen, is mij niet waard. Wie aan zijn leven vasthoudt, zal het verliezen, maar wie zijn leven durft te verliezen omwille van mij, zal het vinden.'"

"en wie zijn kruis niet opneemt en achter Mij gaat, is Mij niet waardig. Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden."

"Wie niet zijn kruis op zich neemt en mij volgt, is mij niet waard. Wie zijn leven probeert te behouden zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, die zal het behouden."

"Wie weigert zijn kruis op te nemen en Mij te volgen, is niet waard mijn discipel te zijn. Wie zijn leven niet wil opgeven, zal het verliezen. Maar wie zijn leven opgeeft voor Mij, zal het behouden."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus wil dat we serieus kijken in ons hart en die dingen opgeven die ons tegenhouden hem volledig te volgen en te dienen. We weten wat ze zijn. Hij komt bij ons met zijn gehavende handen van de spijkers en herinnert ons eraan dat hij alles gaf voor de verlossing van ons. Hij wil dat wij nu de dingen aan het kruis overgeven die ons tegenhouden. Laten we dat vandaag doen!

 

Gebed:

Vader God, de Almachtige Koning, het spijt me voor de plekken in mijn leven die ik verborgen heb gehouden van de gerechtigheid die uw Geest in mij wil laten werken. Ik beken nu die geheime gebieden van zonde aan u en vraag u mij te reinigen en me te bevrijden uit de macht van Satan, die deze zonden aan me vastbindt en me tegenhoudt me volledig met mijn gehele hart aan uw Zoon te geven. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 september 2025 Psalm 119:133
27 september 2025 Spreuken 10:32
26 september 2025 Psalm 23:6
25 september 2025 Psalm 23:5
24 september 2025 Spreuken 10:24
23 september 2025 Lukas 9:23
22 september 2025 Romeinen 12:1-2
 

Home