Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 25 september 2025

 

Psalm 23:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij richt de tafel toe voor mijn aangezicht, tegenover mijn tegenpartijders; Gij maakt mijn hoofd vet met olie, mijn beker is overvloeiende." (Ps 23:5 STV)

"Heer, u nodigt mij uit aan uw tafel, mijn tegenstanders moeten het aanzien; u zalft mijn hoofd met balsem, u vult mijn beker tot de rand."

"Gij richt voor mij een dis aan voor de ogen van wie mij benauwen; Gij zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over."

"U nodigt mij aan tafel voor het oog van de vijand, u zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over."

"U bereidt heerlijk eten voor mij, waar mijn vijanden bij zijn. U behandelt mij als een persoonlijke gast! U zegent mij overvloedig!"

 

Overdenking van vandaag:

Terwijl de vijand van de rechtvaardigen op kan bloeien voor één seizoen, zal God rijkelijk zijn liefde laten vloeien en zijn voorkeur tonen voor de rechtvaardigen. Zoals de apostel Paulus zijn geliefde vrienden in Filippi herinnerde; hun gebeden en het werk van de Heilige Geest garandeerden zijn verlossing - hij zou ofwel vrijkomen uit de gevangenis en dood om hen te dienen, of hij zou vrijkomen uit de gevangenis door dood om met de Vader te zijn (Fil. 3:19-23).  

Hoe dan ook, de rechtvaardigen van God krijgen een banket, een plaats van eer en een koninklijke verwelkoming die hun trouw zal verdedigen voor degenen die tegen hen zijn.

 

Gebed:

Vader, Koning der tijden, ik geloof dat u een feest geeft in mijn eer en mij behandelt als één van uw koninklijke kinderen. Dank u voor deze belofte. Dank u voor de zekerheid van ultieme rechtvaardiging. Dank u dat u ervoor zorgt dat mijn leven vol is met uw liefde en genade. In Jezus' naam prijs ik u! Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 september 2025 Spreuken 10:24
23 september 2025 Lukas 9:23
22 september 2025 Romeinen 12:1-2
21 september 2025 Johannes 14:21
20 september 2025 Romeinen 8:23
19 september 2025 Romeinen 8:19
18 september 2025 Matthëus 18:20
 

Home