Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 17 september 2025

 

Psalm 23:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Al ging ik ook in een dal der schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij." (Ps 23:4 STV)

"Al ga ik door een diepdonker dal, ik hoef geen gevaar te duchten, want u, Heer, bent bij me, uw staf en uw stok beschermen mij."

"Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij; uw stok en uw staf, die vertroosten mij."

"Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed."

"Zelfs als ik door een donker dal moet lopen, ben ik niet bang, want U bent dicht bij mij. U bewaakt mij en gaat de hele weg met mij mee."

 

Overdenking van vandaag:

De dood is de ultieme heiligschennis in de huidige wereld. Wij houden er niet van om er over na te denken, laat staan om erover te praten. Maar de dood is een realiteit die niet zal verdwijnen. We verliezen vrienden en familie aan de dood.  

Op een gegeven moment in ons leven zullen ook wij worden geconfronteerd met het onvermijdelijke, tenzij Jezus terugkomt voordat wij zijn heengegaan. Dus wat is onze zekerheid wanneer we worden geconfronteerd met het onontkoombare? Onze Herder! Hij zal ons begeleiden en beschermen en troosten in onze reis.  

En als christen zijnde is deze belofte alleen nog maar sterker geworden, omdat we weten dat Jezus onze Goede Herder is, en hij ons vooruitgegaan is om ons ervan te verzekeren dat onze reis naar het dodenrijk niet eindigt in de dood, maar in glorie.

 

Gebed:

Hemelse Vader, mijn Herder en Heiland, ik dank u dat ik de dood niet alleen onder ogen hoef te komen. U bent mijn richtsnoer en ik wacht op uw stem om me door het dodenrijk heen te leiden en me te brengen naar uw heilige en glorierijke aanwezigheid in overwinning en met vreugde. In Jezus' naam bid ik in vol vertrouwen. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 september 2025 Spreuken 16:16
15 september 2025 Romeinen 6:15
14 september 2025 Romeinen 6:14
13 september 2025 Titus 2:13-14
12 september 2025 Titus 2:11-12
11 september 2025 Romeinen 6:11-12
10 september 2025 Spreuken 10:9
 

Home