Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 9 september 2025

 

Jozua 1:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Heb Ik het u niet bevolen? wees sterk en heb goeden moed, en verschrik niet, en ontzet u niet; want de HEERE, uw God, is met u alom, waar gij heengaat." (Joz 1:9 STV)

"Vergeet niet wat ik je opgedragen heb: wees vastberaden en moedig! Laat je niet uit het veld slaan, laat je geen schrik aanjagen. Want ik, de Heer, je God, zal je helpen bij alles wat je onderneemt.'"

"Heb Ik u niet geboden: wees sterk en moedig? Sidder niet en word niet verschrikt, want de HERE, uw God, is met u, overal waar gij gaat."

"Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.'"

"Ja, wees moedig en sterk! Ban angst en twijfel uit uw hart. Onthoud dat de HERE, uw God, u overal terzijde zal staan."

 

Overdenking van vandaag:

Hoewel deze woorden werden gesproken door Jozua toen hij Mozes opvolgde, zijn ze ook van toepassing op ons. Neem een moment om psalm 139 hardop te lezen en ontdek Gods belofte om er te zijn voor iedereen die hem aanroept. Luister naar Jezus' woorden in MatteŁs 28:18-20, als hij aan zijn discipelen belooft "altijd met hen te zijn, tot aan de voltooiing van de wereld."  

Denk aan Gods belofte, geregeld gezegd in het oude testament, en herhaald in HebreeŽn 13:5, "Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten!" Laten we sterk zijn, onze God, onze Vader, onze Herder is altijd dichtbij, ook al lijkt het niet zo. Wij kunnen nergens heen zonder zijn aanwezigheid bij en in ons. We zijn niet alleen. We hoeven niet bang te zijn. Zelfs de dood kan ons niet van zijn liefde scheiden (zie Romeinen 8:35-39).

 

Gebed:

Wees nabij, Vader, niet alleen in uw belofte, en niet alleen met uw aanwezigheid, maar ook in mijn gedachten. Ik moet weten dat u bij me bent wanneer ik moet reageren op de ongelooflijke mogelijkheden die voor mij liggen. Ik moet kunnen vertrouwen op uw hulp en aanhoudende liefde als ik geconfronteerd wordt met de grote uitdagingen in mijn leven. Ik vertrouw op uw nimmer aflatende liefde. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 september 2025 HebrŽen 4:12
7 september 2025 Psalm 107:9
6 september 2025 Psalm 23:2-3
5 september 2025 Psalm 119:105
4 september 2025 Psalm 92:4
3 september 2025 Psalm 23:1
2 september 2025 Psalm 9:2
 

Home