Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 8 september 2025

 

HebrŽen 4:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want het Woord Gods is levend en krachtig, en scherpsnijdender dan enig tweesnijdend zwaard, en gaat door tot de verdeling der ziel, en des geestes, en der samenvoegselen, en des mergs, en is een oordeler der gedachten en der overleggingen des harten." (Heb 4:12 STV)

"Want het woord van God is levend en krachtig. Het snijdt scherper dan een tweesnijdend zwaard. Het dringt door tot het punt waar ziel en geest, merg en been elkaar raken. Het ontleedt de verlangens en de gedachten van de mens."

"Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zo diep, dat het vaneenscheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het schift overleggingen en gedachten des harten;"

"Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden."

"Want het woord van God is vol van kracht en leven. Het is scherper dan het scherpste zwaard; het dringt in ťťn keer door tot onze diepste gedachten en verlangens en snijdt alle delen los; het laat zien wie en wat wij werkelijk zijn."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is het grootste instrument om het menselijk hart te herstellen? ... by-pass operatie? ... dotteren? ... een kunstmatige hart? ... transplantatie? En hoe staat het met het woord van God?  

Zie je, terwijl deze andere technieken van grote waarde kunnen zijn voor het fysieke hart, is zijn woord het instrument dat God gebruikt voor een hartoperatie. Deze scherpe scalpel kan zowel de ziel als de geest raken en ook een fysieke zegen brengen. Dus hoeveel van jouw hart geef je aan God en zijn krachtig hart-genezend instrument om behandeld te worden?  

Bij het openen van de geschriften, bij het horen van de prediking van de boodschap van God, waarom vragen we niet de Heilige Geest om hulp bij het begrijpen, het toepassen en het in de praktijk brengen van wat er wordt geleerd? Laten we ons hart aan de Grote Geneesheer bieden om zijn werk in ons te doen!

 

Gebed:

Heilige God, ik vraag wanneer ik uw woord open doe en wanneer ik uw woord gepredikt en onderwezen hoor worden, dat de Heilige Geest mijn hart binnendringt en mij van zonde veroordeelt, mij ongemakkelijk maakt in gebieden waar ik moet groeien en mij opschudt in gebieden waar ik motivatie nodig heb om meer als Jezus te zijn, in wiens naam ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 september 2025 Psalm 107:9
6 september 2025 Psalm 23:2-3
5 september 2025 Psalm 119:105
4 september 2025 Psalm 92:4
3 september 2025 Psalm 23:1
2 september 2025 Psalm 9:2
1 september 2025 Psalm 91:1
 

Home