Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 6 september 2025

 

Psalm 23:2-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij zachtjes aan zeer stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil." (Ps 23:2-3 STV)

"Hij brengt mij naar groene weiden, laat me rusten aan het water. Hij geeft mij kracht en leidt me langs veilige paden, zoals hij beloofd heeft."

"Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij aan rustige wateren; Hij verkwikt mijn ziel. Hij leidt mij in de rechte sporen om zijns naams wil."

"Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, hij geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn naam."

"Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg, waar Zijn recht geldt, tot eer van Zijn naam."

 

Overdenking van vandaag:

Sommigen van ons zullen voor niets afremmen! Nou ja, bijna niets. Als we "te vol van onszelf" worden en ook vol zijn van onze eigen plannen vertraagt de Here, onze herder, ons en doet ons liggen. Onze herder weet dat we rust, voedsel en drinken nodig hebben en helpt ons, ja en zelfs soms zorgt dat wij "groene weiden" en "stille wateren" vinden. Hij leidt ons in de richting van zijn gerechtigheid en heiligheid zodra we uitgerust en verfrist zijn. Is het niet interessant dat Gods volgorde voor ons leven altijd eerst genade en dan heerlijkheid is?

 

Gebed:

Dank u, Vader, voor het afremmen van mijn hectische leven en me leidt naar tijden van verfrissing, rust en voeding. Ik vertrouw erop dat u mij zal leiden naar wat ik nodig heb terwijl u mij volwassen maakt en mij meer en meer van uw rechtvaardig karakter leert hebben. Vergeef me dat ik het te druk heb om uw stem te horen en om op uw genade te reageren. In de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 september 2025 Psalm 119:105
4 september 2025 Psalm 92:4
3 september 2025 Psalm 23:1
2 september 2025 Psalm 9:2
1 september 2025 Psalm 91:1
31 augustus 2025 Spreuken 3:31-32
30 augustus 2025 Markus 12:30-31
 

Home