Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 21 augustus 2025

 

Spreuken 3:21-22

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Mijn zoon! laat ze niet afwijken van uw ogen; bewaar de bestendige wijsheid en bedachtzaamheid. Want zij zullen het leven voor uw ziel zijn, en een aangenaamheid voor uw hals." (Spr 3:21-22 STV)

"Mijn zoon, voer overleg en beraad in je vaandel, verlies die nooit uit het oog. Want wijsheid siert je, zij is een bron van leven."

"Mijn zoon, laat ze niet wijken uit uw ogen, bewaar overleg en bedachtzaamheid, dan zullen wij het leven voor uw ziel zijn, een sieraad voor uw hals."

"Mijn zoon, streef naar bedachtzaamheid en wijs beraad, verlies die nooit uit het oog. Ze zullen een bron van leven voor je zijn, een sieraad om je hals."

"Mijn zoon, verlies de wijsheid niet uit het oog! Houd haar vast en toon bedachtzaamheid bij alles wat je doet. Dat geeft leven aan je ziel en siert je in ieders ogen."

 

Overdenking van vandaag:

God gebruikte zijn wijsheid om de kosmos te scheppen en alles wat er in is. Door zijn verstand, gaf hij ieder wezen en al het andere een plaats in zijn schitterende weergave van diversiteit. Hij heeft ervoor gekozen om deze wijsheid en inzicht te delen met degenen die hem eerbiedigen en zoeken naar zijn wijsheid. Als we deze wijsheid en intelligentie zullen gebruiken, zullen we beschikken over de grootste van alle sieraden en een zegen dat ons leven zal verrijken.

 

Gebed:

Vader, ik weet dat u mij zal zegenen met wijsheid als ik erom vraag. Ik vraag voor deze wijsheid, Vader. Ik wil een heilig leven leiden, dat duidelijk een weerspiegeling van uw karakter is en ter ere van uw heiligheid is. Zegen mij met wijsheid en inzicht als ik geconfronteerd wordt met de dagelijkse beslissingen die ik moet maken die invloed hebben op de levens van anderen. In Jezus naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 augustus 2025 Efeziėrs 2:19-20
19 augustus 2025 1 Johannes 4:19
18 augustus 2025 Romeinen 8:18
17 augustus 2025 Johannes 15:16
16 augustus 2025 Psalm 31:16
15 augustus 2025 Romeinen 8:15-16
14 augustus 2025 Romeinen 8:14
 

Home