Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 5 januari 2024

 

2 Petrus 1:5-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En gij, tot hetzelve ook alle naarstigheid toebrengende, voegt bij uw geloof deugd, en bij de deugd kennis, En bij de kennis matigheid, en bij de matigheid lijdzaamheid, en bij de lijdzaamheid godzaligheid, En bij de godzaligheid broederlijke liefde, en bij de broederlijke liefde, liefde [jegens] [allen]." (2Pe 1:5-7 STV)

"Doe daarom uw uiterste best uw geloof te verrijken met deugdzaamheid, deugdzaamheid met kennis, kennis met zelfbeheersing, zelfbeheersing met volharding, volharding met vroomheid, vroomheid met onderlinge vriendschap, vriendschap met liefde."

"Maar schraagt om deze reden met betoon van alle ijver door uw geloof de deugd, door de deugd de kennis, door de kennis de zelfbeheersing, door de zelfbeheersing de volharding, door de volharding de godsvrucht, door de godsvrucht de broederliefde en door de broederliefde de liefde [jegens allen]."

"Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid, uw deugdzaamheid met kennis, uw kennis met zelfbeheersing, uw zelfbeheersing met volharding, uw volharding met vroomheid, uw vroomheid met liefde voor uw broeders en zusters, en uw liefde voor uw broeders en zusters met liefde voor allen."

"Maar daarvoor hebt u meer nodig dan vertrouwen alleen. U moet ook uw best doen om goed te zijn en zelfs dat is niet genoeg. U moet God beter leren kennen en weten wat Hij wil. Leer uw eigen verlangens opzij te zetten en geduldig vol te houden, zodat u God kunt dienen. Dan bent u klaar om een vriend te zijn voor uw medechristenen en om alle mensen lief te hebben."

 

Overdenking van vandaag:

Soms worden we zo bang door de gedachte van "werken-winnen"-redding dat we vergeten dat liefde en genade ons uiteindelijk oproepen om dingen te doen en niet alleen dingen te overdenken. Actie betekent inspanning. Dat is precies waartoe Petrus ons oproept - "elke inspanning."  

Petrus legt uit waarom deze inspanning belangrijk is in de volgende paar verzen. "Als we beschikken over deze kwaliteiten in toenemende mate," helpen ze ons productief te zijn in onze kennis van Jezus!  

Laten we productief zijn! Als we "elke inspanning" verrichten, kunnen we er zeker van zijn dat de Heilige Geest de werkende kracht is die de vruchten voortbrengt die effectiviteit mogelijk maakt! (zie Galaten 5:22-25)

 

Gebed:

Vorm me en maak me, Vader, meer perfect in overeenstemming met uw wil en meer perfect in overeenstemming met uw karakter. Ik bid dit niet voor mijn glorie, maar opdat u mij beter kunt gebruiken om uw zegeningen en genade te delen met de mensen om me heen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 januari 2024 Jakobus 1:12
3 januari 2024 HebrŽen 1:3
2 januari 2024 Johannes 1:2-3
1 januari 2024 Genesis 1:1
31 december 2023 Openbaring 1:8
30 december 2023 Jesaja 42:8-9
29 december 2023 Jakobus 3:16
 

Home