Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 11 augustus 2025

 

Romeinen 8:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En indien de Geest Desgenen, Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zo zal Hij, Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken, door Zijn Geest, Die in u woont." (Ro 8:11 STV)

"En God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Welnu, als de Geest van God in u woont, zal God, die Christus Jezus uit de dood heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichaam levend maken door de kracht van zijn Geest, die in u woont."

"En indien de Geest van Hem, die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij, die Christus Jezus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont."

"Want als de Geest van hem die Jezus uit de dood heeft opgewekt in u woont, zal hij die Christus heeft opgewekt ook u die sterfelijk bent, levend maken door zijn Geest, die in u leeft."

"Als de Geest van God in u woont, heeft dat ook gevolgen voor uw lichaam. God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Wel, doordat Zijn Geest in u woont, zal Hij ook uw sterfelijke lichaam levend maken."

 

Overdenking van vandaag:

Romeinen 8 herinnert ons telkens weer aan de zegeningen van de Heilige Geest die in ons leeft, Gods kinderen. De Geest in ons is onze garantie dat we zullen worden opgewekt uit de dood! Want de Geest die Jezus leven gaf en hem liet opstaan uit de dood is in ons; we kunnen vertrouwen hebben in onze opstanding. Sterfte zal ons niet opeisen - onze lichamen kunnen sterven, maar het echte en levende deel van ons zal naar Jezus gaan. (zie Filippenzen 1:19-23) De kracht van de Heilige Geest dat leven brengt is sterker dan de dood. Wij zullen leven! Ook al zullen onze lichamen sterven, de Geest van God motiveert, inspireert en brengt ons naar de overwinning.

 

Gebed:

Heilige Vader, ik ben u zo dankbaar voor de gave van de Heilige Geest. Ik weet dat de kracht van dezelfde Geest, die hielp het heelal te creŽren en die Jezus liet opstaan uit de dood, ook in mij leeft. Dit beneemt mij de adem met verwondering en ontzag. U hebt ervoor gekozen om in mij te leven, mij te zegenen, mij te vormen, mij te ontplooien en mij bij te staan om te streven naar het doel van Jezus. Dank u. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 augustus 2025 Psalm 84:11
9 augustus 2025 Psalm 103:8
8 augustus 2025 Spreuken 10:8
7 augustus 2025 1 TimothŽus 6:7-8
6 augustus 2025 1 KorinthiŽrs 13:6
5 augustus 2025 Zacharia 4:5-6
4 augustus 2025 1 Johannes 5:4
 

Home