Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 1 april 2024

 

Psalm 4:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Een psalm van David, voor den opperzangmeester, op de Neginoth. (4–2) Als ik roep, verhoor mij, o God mijner gerechtigheid! In benauwdheid hebt Gij mij ruimte gemaakt; wees mij genadig, en hoor mijn gebed." (Ps 4:1 STV)

"Jullie machtigen en rijken, hoelang tasten jullie mij aan in mijn eer? Leeg is wat jullie najagen, bedrieglijk wat jullie zoeken."

"Als ik roep, antwoord mij, o God mijner gerechtigheid, die mij ruimte maakt in benauwdheid; wees mij genadig en hoor mijn gebed."

"Antwoord mij als ik roep, God die mij recht doet. Geef mij ruimte als ik belaagd word, wees genadig, hoor mijn gebed."

"O God, luister naar mij nu ik tot U roep. U laat mij toch altijd tot mijn recht komen! Toen ik wanhopig was, hebt U Zich om mij bekommerd; heb ook nu medelijden met mij! Luister naar mijn gebed!"

 

Overdenking van vandaag:

Ten eerste, deze schreeuw om hulp lijkt zeer veeleisend. Maar nadere inspectie leert dat dit echt de kreet van wanhoop is. Heb jij dit meegemaakt? Ik zeker en ik hoor het regelmatig van mensen die het nu ervaren.  

Maar lees hoe deze Psalm eindigt! Wat is het geheim om een lange lijdensweg te overleven? Ik denk dat drie dingen belangrijk zijn: 1) eerlijkheid in ons gebedsleven met God, 2) vertrouwen dat God hoort en zelfs zorgt wanneer onze gebeden sissen van pijn en frustratie, en 3) oprechte lof voor God in onze gebeden, zelfs als dingen somber lijken. Het is geen magische formule, maar het is één die geïnspireerd is door de Geest - controleer het in Psalm 4!

 

Gebed:

O God, hoor alstublieft mijn roep voor hulp, evenals de hulp voor degenen die ik liefheb die last hebben van kwelling, lasten en lijden. Antwoord alstublieft op verbazingwekkende en wonderbaarlijke manieren, zodat we misschien niet alleen verlicht kunnen worden, maar zodanig dat u ook verheerlijkt kunt worden. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

31 maart 2024 Spreuken 3:31-32
30 maart 2024 Johannes 3:30
29 maart 2024 Johannes 3:28-29
28 maart 2024 Deuteronomium 3:27b-28
27 maart 2024 Romeinen 3:27-28
26 maart 2024 Galaten 3:26-27
25 maart 2024 Daniël 3:25
 

Home