Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 10 augustus 2025

 

Psalm 84:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(84–12) Want God, de HEERE, is een Zon en Schild; de HEERE zal genade en eer geven; Hij zal het goede niet onthouden dengenen, die in oprechtheid wandelen." (Ps 84:11 STV)

"Heer, u bent onze zon, u bent ons schild, u, God, verleent geluk en roem; aan wie onberispelijk leven geeft u alle goeds."

"Want de HERE God is een zon en schild, de HERE geeft genade en ere; het goede onthoudt Hij niet aan hen die onberispelijk wandelen."

"Want God, de HEER, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de HEER, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan."

"God de HERE is het licht in mijn leven. Hij beschermt mij altijd. Hij schenkt vergeving en herstelt ons in ere. Mensen die volkomen naar Zijn wil leven, worden rijk door Hem gezegend."

 

Overdenking van vandaag:

Deze beloften zijn gedaan voor de ware dienaar (zie Psalm 84). Deze dienaar geniet om in de aanwezigheid van God te zijn en hunkert om met God te zijn door te aanbidden. Deze dienaar vertrouwt volledig in God als bron van kracht, hoop en overwinning en vreugde. Voor deze dienaar, heeft God deze ongelooflijke reeks beloften gemaakt! Zeer vergelijkbaar met Romeinen 8, en de waarborg-passage in vers 28, Gods beloften om dingen goed uit te werken en hen te zegenen die "van hem houden en zijn geroepen voor zijn doel" en niets tegenhoudt dat goed is (Rom. 8:32). Waarom? God is voor ons! Hij is onze zon en schild, hij schenkt zijn genade en heerlijkheid royaal op ons en hij zal geen enkel goed ding van ons weghouden.

 

Gebed:

Vader, hoe kan ik u bedanken? U hebt uw genade ruimschoots aan mij gegeven in Jezus. U hebt me overwinning beloofd en de hemel. Ik prijs u voor uw genade. Ik dank u voor het delen van uw heerlijkheid met mij. Ik ben blij te weten dat u verlangt mij te zegenen. Alstublieft Vader, help mij door uw Heilige Geest om de gelovige persoon te zijn die u graag wilt zien. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 augustus 2025 Psalm 103:8
8 augustus 2025 Spreuken 10:8
7 augustus 2025 1 Timothëus 6:7-8
6 augustus 2025 1 Korinthiërs 13:6
5 augustus 2025 Zacharia 4:5-6
4 augustus 2025 1 Johannes 5:4
3 augustus 2025 Romeinen 8:31-32
 

Home