Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 7 augustus 2025

 

1 TimothŽus 6:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want wij hebben niets in de wereld gebracht, het is openbaar, dat wij ook niet kunnen iets daaruit dragen. Maar als wij voedsel en deksel hebben, wij zullen daarmede vergenoegd zijn." (1Ti 6:7-8 STV)

"Want wij hebben niets meegebracht in deze wereld, en we kunnen er ook niets uit meenemen. Als we ons kunnen voeden en kleden, moet ons dat genoeg zijn."

"Want wij hebben niets op de wereld medegebracht; wij kunnen er ook niets uit medenemen. Als wij echter onderhoud en onderdak hebben, dan moet ons dat genoeg zijn."

"Want wij hebben niets op de wereld medegebracht; wij kunnen er ook niets uit medenemen. Als wij echter onderhoud en onderdak hebben, dan moet ons dat genoeg zijn."

"Per slot van rekening hebben wij bij onze geboorte niets meegebracht; en als wij sterven, zullen wij ook niets kunnen meenemen. Daarom moeten wij tevreden zijn zolang wij maar voeding en onderdak hebben."

 

Overdenking van vandaag:

Godsvrucht met tevredenheid is grote rijkdom! (zie 1 Tim. 6:6) Dus wat hebben we nodig om tevreden te zijn? Paul herinnert TimoteŁs dat zolang we voedsel en kleding hebben, we tevreden kunnen zijn. Het is wanneer onze verlangens buiten de oevers treden, als hebzucht en inhaligheid het overnemen, dat we ons leven niet meer in controle hebben en we God vervangen met een honger naar een afgod. (vgl. Kol 3:5).

 

Gebed:

Heilige God, vergeef me voor het gevangen zijn in de levensstijl van hebzucht en begeerte, van overcapaciteit en extravagantie. Help mijn hart tevreden te zijn met de zegeningen die u zo rijkelijk op mij gegoten heeft en dat ik mijn vreugde in u vind en uw mensen die u in mijn leven geplaatst heeft. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 augustus 2025 1 KorinthiŽrs 13:6
5 augustus 2025 Zacharia 4:5-6
4 augustus 2025 1 Johannes 5:4
3 augustus 2025 Romeinen 8:31-32
2 augustus 2025 Jesaja 61:1-2a
1 augustus 2025 Romeinen 8:1
31 juli 2025 Psalm 31:1
 

Home