Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 3 augustus 2025

 

Romeinen 8:31-32

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wat zullen wij dan tot deze dingen zeggen? Zo God voor ons is, wie zal tegen ons zijn? Die ook Zijn eigen Zoon niet gespaard heeft, maar heeft Hem voor ons allen overgegeven, hoe zal Hij ons ook met Hem niet alle dingen schenken?" (Ro 8:31-32 STV)

"Wat valt er nog te zeggen? Als God vˇˇr ons is, wie kan dan tegen ons zijn? Hij heeft zijn eigen Zoon niet gespaard, maar hem uitgeleverd om ons te redden. Als hij zelfs zijn Zoon heeft gegeven, zal hij ons al het andere dan ook niet geven?"

"Wat zullen wij dan van deze dingen zeggen? Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn? Hoe zal Hij, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard, maar voor ons allen overgegeven heeft, ons met Hem ook niet alle dingen schenken?"

"Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken?"

"Wat kunnen wij hier nog over zeggen? Als God aan onze kant staat, wie zal dan tegen ons zijn? God heeft immers Zijn eigen Zoon niet ontzien, maar Hem uitgeleverd terwille van ons allemaal. Zal Hij, nu Hij Zijn Zoon heeft gegeven, ons dan ook niet alles geven?"

 

Overdenking van vandaag:

We weten dat God een hoge prijs betaalde om te verlossen en ons te vergeven in Jezus. Als hij zo ver is gegaan om onze vergeving te verkrijgen, wat zal ons hij weigeren dat goed, correct en heilig is? Dus wanneer God onze gebeden beantwoordt met "Nee!", dan is het ten goede van ons en het eeuwige welzijn van degenen voor wie we bidden. Zijn bedoeling is te zegenen, niet te verwonden. Zijn wens is te bevrijden. Zijn inzet is om dingen uit te werken voor ons uiteindelijke goed (vgl. Rom. 8:28) zoals hij ons verandert om meer te zijn als zijn geliefde Zoon (Rom. 8:29).

 

Gebed:

Vader, ik moet bekennen dat ik soms ongeduldig en teleurgesteld ben wanneer mijn gebeden niet het antwoord lijken te krijgen dat ik wens. Maak mijn twijfelende hart alstublieft kalm en rustig. Herinner alstublieft mijn geest aan uw rijke genade. Breng uw troost en zekerheid door het dienen van uw Heilige Geest aan mijn menselijke geest. Ik geloof dat u mij uw zegen en genade wil brengen, dus terwijl ik misschien niet altijd de slechte dingen begrijp die in mijn leven gebeuren, vertrouw ik erop dat u ervoor zorgt dat het allemaal weer goed komt ten goede van mij en tot uw glorie. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 augustus 2025 Jesaja 61:1-2a
1 augustus 2025 Romeinen 8:1
31 juli 2025 Psalm 31:1
30 juli 2025 MatthŰus 7:1
29 juli 2025 Psalm 30:5
28 juli 2025 Jesaja 57:15
27 juli 2025 MatthŰus 7:3-5
 

Home