Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 23 juli 2025

 

Johannes 17:24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vader, Ik wil, dat waar Ik ben, ook die bij Mij zijn, die Gij Mij gegeven hebt; opdat zij Mijn heerlijkheid mogen aanschouwen, die Gij Mij gegeven hebt; want Gij hebt Mij liefgehad, voor de grondlegging der wereld." (Joh 17:24 STV)

"Vader, u hebt ze mij toevertrouwd, en ik wil dat zij zullen zijn waar ik ben; dan kunnen ze mijn glorie zien die u mij gegeven hebt, omdat u mij hebt liefgehad vóór de schepping van de wereld."

"Vader, hetgeen Gij Mij gegeven hebt; Ik wil, dat, waar Ik ben, ook zij bij Mij zijn, om mijn heerlijkheid te aanschouwen, die Gij Mij gegeven hebt, want Gij hebt Mij liefgehad voor de grondlegging der wereld."

"Vader, u hebt hen aan mij geschonken, laat hen dan zijn waar ik ben. Dan zullen zij de grootheid zien die u mij gegeven hebt omdat u mij al liefhad voordat de wereld gegrondvest werd."

"Vader, U hebt hen aan Mij gegeven. Ik wil dat zij bij Mij zullen zijn om mijn schitterende majesteit te zien. U hebt Mij die majesteit gegeven, omdat U al van Mij hield voor het ontstaan van de wereld."

 

Overdenking van vandaag:

Wow, wat een ongelooflijke verzameling van krachtige zinnen van waarheid en belofte! Wij zijn een geschenk van de Vader aan Jezus. Jezus wil dat we met hem zijn in de glorierijke aanwezigheid van God. Jezus wil dat we zijn glorie zien en het ervaren. De Vader heeft Jezus lief van de tijd vóór de schepping.  

Denk eens na over deze waarheden. Vraag God om inzicht, zodat je kan zien hoe krachtig deze waarheden zijn en dat je begrijpt hoe belangrijk je voor God bent. Droom van de dag dat je zal delen in Gods heerlijkheid als één van zijn kinderen! (vgl. 1 Joh. 3:1-3) Laten we nu gaan leven zoals God het graag wil.

 

Gebed:

Almachtige God en Abba Vader, vergeef me voor de wereldse visie die ik op mezelf en uw andere kinderen heb. Wek in mij, door uw Geest, een meer diepgaande waardering voor Jezus' discipelen en hoeveel ieder van ons voor u betekent. Geef mij alstublieft meer geduld, verdraagzaamheid, vergevingsgezindheid en respect voor mijn christelijke broeders en zusters' onvolkomenheden terwijl ik mijn eigen onvolkomenheden aanvaard en terwijl ik uitkijk naar de dag dat we verenigd zullen worden in perfectie voor uw heilige troon van genade. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 juli 2025 Johannes 17:23
21 juli 2025 Jakobus 1:22
20 juli 2025 Matthëus 25:21
19 juli 2025 Johannes 17:20-21
18 juli 2025 Jesaja 43:1
17 juli 2025 Johannes 17:18
16 juli 2025 Spreuken 20:22
 

Home