Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 20 februari 2024

 

Galaten 2:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben met Christus gekruist; en ik leef, [doch] niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en hetgeen ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof des Zoons van God, Die mij liefgehad heeft, en Zichzelven voor mij overgegeven heeft." (Ga 2:20 STV)

"Ik leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn huidige aardse bestaan leid ik in geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zijn leven voor mij heeft gegeven."

"Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, [dat is], niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. En voor zover ik nu [nog] in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en Zich voor mij heeft overgegeven."

"ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven."

"Ik ben samen met Christus aan het kruis gestorven. Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij. Zolang ik nog in dit lichaam ben, leef ik door het geloof in de Zoon van God. Hij hield zoveel van mij dat Hij Zijn leven voor mij heeft gegeven."

 

Overdenking van vandaag:

We zijn dood, maar meer levend dan ooit tevoren. We zijn gekruisigd en vernederd, maar vereerd als nooit tevoren. Zie je; Christus leeft in ons. Om anderen te zegenen werkt hij door ons. Dus het leven wat we nu leven in onze begrensde lichamen kent geen grenzen - het is het werk van Christus. Het leven dat we nu leiden wordt geleid door geloof in de enige Redder, die zijn liefde heeft getoond door zichzelf te geven om ons te verlossen.

 

Gebed:

Almachtige en Heilige God, dank u voor het delen van uw leven en kracht met mij en door mij. Dank u dat u mijn leven verbonden heeft met Christus. Dank u dat u Christus heeft verbonden met mijn leven! Laat zijn liefde, goedheid en kracht gezien worden in mijn daden en karakter. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 februari 2024 Hosea 2:19-20
18 februari 2024 Genesis 2:18
17 februari 2024 Jesaja 2:17-18
16 februari 2024 Maleachi 2:16
15 februari 2024 Filippensen 2:14-15
14 februari 2024 Habakuk 2:14
13 februari 2024 JoŽl 2:13
 

Home