Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 15 juli 2025

 

Psalm 37:16-17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Teth]. Het weinige, dat de rechtvaardige heeft, is beter dan de overvloed veler goddelozen. Want de armen der goddelozen zullen verbroken worden; maar de HEERE ondersteunt de rechtvaardigen." (Ps 37:16-17 STV)

"Beter ťťn arm mens die eerlijk is, dan veel rijken die slecht zijn. Want de Heer breekt de macht van de slechten, maar de eerlijke mensen is hij tot steun."

"Beter is het weinige van de rechtvaardige dan de rijkdom van vele goddelozen; want de armen der goddelozen worden verbroken, maar de HERE schraagt de rechtvaardigen."

"Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen."

"Het is beter met een eerlijk hart weinig te bezitten dan veel rijkdom te hebben en God niet te kennen. Want de HERE zal de goddelozen machteloos maken en oprechte mensen ondersteunen."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is jouw belangrijkste kapitaal, je geld of je personage? Ik kan je verzekeren, deze vraag zal je gevraagd worden op talloze manieren, vaak op de meest slechte momenten wanneer je het meest kwetsbaar bent. Martin Luther zei vermoedelijk dat het laatste wat een man zou doen bekeren zijn portemonnee was.  

Dus wil je kiezen voor het kleine van de rechtvaardigen of de rijkdom van vele goddelozen? Hmmm! Moeilijke vraag onder druk. Laten we dat besluit nu maken voordat de omstandigheden veranderen. God, zijn koninkrijk, zijn wil en zijn gerechtigheid komen op de eerste plaats, toch?

 

Gebed:

Almachtige God, maker en eigenaar van alles, geef mij alstublieft een liefde voor gerechtigheid en een minachting voor hebzucht en begeerte. Ik wil u dienen met een onverdeeld hart dat niet kan worden beÔnvloed door de materiŽle waarde van een besluit. Help me alstublieft mijn beslissingen te maken op basis van wat verheugend is naar uw wil. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 juli 2025 Johannes 17:15
13 juli 2025 Johannes 17:4
12 juli 2025 MatthŽus 7:13-14
11 juli 2025 Spreuken 16:20
10 juli 2025 Filippensen 4:11
9 juli 2025 Spreuken 31:10
8 juli 2025 Jakobus 5:16b
 

Home