Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 12 juli 2025

 

MatthŽus 7:13-14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort, en breed is de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan; Want de poort is eng, en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden." (Mt 7:13-14 STV)

"'Ga naar binnen door de nauwe poort. Want de poort en de weg die naar de ondergang leiden, zijn ruim en breed, en velen gaan die weg. Maar de poort en de weg die naar het leven leiden, zijn nauw en smal, en maar weinigen vinden die weg.'"

"Gaat in door de enge poort, want wijd is de poort en breed de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die daardoor ingaan; want eng is de poort, en smal de weg, die ten leven leidt, en weinigen zijn er, die hem vinden."

"Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden."

"Ga door de smalle poort het Koninkrijk van de hemelen binnen. De weg naar de vernietiging is breed en komt uit bij een wijde poort. En wat gaan daar veel mensen door! Maar de poort naar het leven is nauw. En de weg erheen smal. Weinig mensen vinden hem."

 

Overdenking van vandaag:

"De meerderheid bepaalt!" Dat is het bevelschrift van de democratie. Dit is een gezegende politieke filosofie geweest voor zo veel mensen in de loop van de geschiedenis. Maar "meerderheid bepaalt" is niet van toepassing op het koninkrijk van God. God stelt de norm, niet wij. Gods heiligheid is het doel, niet alleen proberen beter te zijn dan iemand anders.  

Helaas zullen de meesten nooit de manier van de Heer vinden. Ze willen het op hun manier. Een cruciaal probleem bij dingen willen op onze manier: het leidt tot een ultieme ramp. God, de Schepper en Volhouder van alle levens, is de enige die de agenda van het leven kan invullen. Laten we vragen voor zijn hulp en begeleiding op ons pad!

 

Gebed:

Vader, ga uw gang met mijn hart, mijn gedachten, mijn woorden, mijn tijd, mijn werk, mijn familie en mijn leven. Ik wil leven op een manier zodat u blij wordt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 juli 2025 Spreuken 16:20
10 juli 2025 Filippensen 4:11
9 juli 2025 Spreuken 31:10
8 juli 2025 Jakobus 5:16b
7 juli 2025 EzechiŽl 38:23
6 juli 2025 Jakobus 4:7
5 juli 2025 Johannes 17:3
 

Home