Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 8 juli 2025

 

Jakobus 5:16b

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

Jakobus 5:16b

"Beken dus aan elkaar uw zonden en bid voor elkaar. Dan zult u genezen. Want het gebed van iemand die de wil van God doet, bezit een krachtige uitwerking. Beken dus aan elkaar uw zonden en bid voor elkaar. Dan zult u genezen. Want het gebed van iemand die de wil van God doet, bezit een krachtige uitwerking."

"Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt."

"...het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet."

"Beken daarom uw zonden aan elkaar en bid voor elkaar, zodat u genezen wordt. Want als een goed en rechtvaardig mens God om iets bidt, heeft dat een geweldige uitwerking."

 

Overdenking van vandaag:

Zo vaak zijn hart, hoop en thuis gebroken door zonde. Deze beschadiging infecteert onze cultuur en dringt ons leven binnen. God heeft een afschrikking van zonde gemaakt maar ook een middel van vergeving voor de schuld ervan: eerlijke en oprechte belijdenis van onze zonde. In het hart van bekentenis is een passie om te zien wat zonde is in de ogen van God en dat we worden gekweld doordat we het doen.  

Geen wonder dat de bekentenis zo genezend is (vgl. 1 Johannes 1:5-2:2). Geen wonder dat God wil dat wij onze zonden aan elkaar bekennen en daarna bij hem komen voor elkaars genezing van zonde en de schade ervan. Geen wonder dat God zo veel kracht geeft aan het gebed van een rechtvaardig persoon die iemand helpt om tot bekentenis te komen. Laten we onze zonden bekennen en het achter ons laten.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, God van heiligheid en genade, vergeef me voor mijn zonde ... (maak een lijst van specifieke zonden die je moet zeggen aan God). Breng mij alstublieft Vader, naar de groep van uw kinderen bij wie ik mijn last van zonde kan neerleggen, door het te bekennen en van wie ik weet dat zij zullen bidden voor mijn vergeving en mij zullen leiden tot een groter vertrouwen in de kracht van uw genade en de macht van uw Geest om me te helpen de zonde in mijn leven te overwinnen. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 juli 2025 Ezechiėl 38:23
6 juli 2025 Jakobus 4:7
5 juli 2025 Johannes 17:3
4 juli 2025 Galaten 5:1
3 juli 2025 2 Kronieken 7:14
2 juli 2025 Johannes 17:1
1 juli 2025 Psalm 127:1
 

Home