Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 7 juli 2025

 

EzechiŽl 38:23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alzo zal Ik Mij groot maken, en Mij heiligen, en bekend worden voor de ogen van vele heidenen; en zij zullen weten, dat Ik de HEERE ben." (Eze 38:23 STV)

"Vele volken zal ik laten zien dat ik een machtige en heilige God ben. Zij zullen erkennen dat ik de Heer ben.'"

"Ik zal Mij groot en heilig betonen en Mij doen kennen ten aanschouwen van vele volken; en zij zullen weten, dat Ik de HERE ben."

"Ik zal mijn grootheid en mijn heiligheid tonen en mij aan vele volken bekendmaken. Ze zullen beseffen dat ik de HEER ben.""

"Op die manier zal Ik mijn grootheid en heiligheid tonen en mijn naam eer aandoen en alle volken ter wereld zullen horen wat Ik heb gedaan en weten dat Ik de HERE ben."

 

Overdenking van vandaag:

"Ze zullen weten dat ik de HERE ben" is een bekende zin die regelmatig terugkeert in EzechiŽls profetieŽn. Hier is het ook een schrikwekkende zin voor zijn mensen die opstandig, zondig en goddeloos zijn geweest. God is heilig.  

De mensen die hem als hun God beschouwen, moesten die glorie en grootheid weerspiegelen. Ze moeten de uitbreiding van Gods heiligheid verbeteren. Als ze dat niet doen, zal God het doen, zelfs ten koste van hen. God zal bekend worden als God.  

In een tijd dat zovelen de naam van God ontheiligen en het zo gemakkelijk gebruiken in hun reacties en frustratie, is dit een ontnuchterende herinnering aan het feit dat zelfs de naam van God heilig is. Hij zal zijn grootheid en heiligheid tonen.

 

Gebed:

Vergeef me, God, dat ik u niet respecteer zoals ik zou moeten doen en zoals u verdient. Stuur alstublieft een golf van vernieuwing over uw volk, ter ere van u en uw heiligheid met meer passie en een dieper gevoel van ontzag. U bent heilig, rechtvaardig, majestueus, machtig en groot. Help me mijn eer voor u meer getrouw te tonen in mijn leven en woorden. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 juli 2025 Jakobus 4:7
5 juli 2025 Johannes 17:3
4 juli 2025 Galaten 5:1
3 juli 2025 2 Kronieken 7:14
2 juli 2025 Johannes 17:1
1 juli 2025 Psalm 127:1
30 juni 2025 MatthŽus 6:33
 

Home