Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 31 maart 2024

 

Spreuken 3:31-32

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zijt niet nijdig over een man des gewelds, en verkies geen van zijn wegen. Want de afwijker is den HEERE een gruwel; maar Zijn verborgenheid is met den oprechte." (Spr 3:31-32 STV)

"Wees niet jaloers op een man van geweld, en volg hem zeker niet na! Want de Heer heeft een afkeer van wie zich niet aan hem storen, maar met wie naar hem luisteren gaat hij vertrouwelijk om."

"Wees niet afgunstig op een man van geweld en verkies geen enkele van zijn wegen, want de HERE verafschuwt de verkeerde, maar met de oprechten gaat Hij vertrouwelijk om."

"Wees niet jaloers op iemand die geweld gebruikt, kies niet de weg die hij gaat, want de HEER verafschuwt wie dat dwaalspoor gaat, maar wie rechtschapen is, geeft hij zijn vertrouwen."

"Wees niet jaloers op iemand die met ellebogenwerk in deze maatschappij vooruitkomt. Dat mag geen voorbeeld voor je zijn. Van zo iemand heeft de HERE een afkeer. Vertrouwelijk omgaan doet Hij alleen met mensen, die oprecht zijn."

 

Overdenking van vandaag:

Waarom heeft niemand de moeite genomen om ons te herinneren wat Gods wijze dienaren ons eeuwen geleden leerden, terwijl velen op zoek zijn naar een remedie voor het razende geweld dat levens vernietigt, scholen bedreigt en onze straten onveilig maakt?  

Laten we niet toestaan dat iemand, echt of fictief, onze held wordt als zijn of haar roem gebouwd is op geweld. De zoon van IsraŽls meest beroemde krijger begreep dit beter dan wie ook. Zeker de Zoon van de Meest Krachtige zei dit het beste: "Zalig zijn de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden."

 

Gebed:

Almachtige God, red ons van het geweld van onze cultuur en de aanbidding van geweld dat in ons land doordringt. Geef ons alstublieft helden die echte vredestichters zijn. Bovendien, Vader, geef ons alstublieft ogen om hen te zien en de moed om hen te eren. In Jezus' naam vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 maart 2024 Johannes 3:30
29 maart 2024 Johannes 3:28-29
28 maart 2024 Deuteronomium 3:27b-28
27 maart 2024 Romeinen 3:27-28
26 maart 2024 Galaten 3:26-27
25 maart 2024 DaniŽl 3:25
24 maart 2024 Galaten 3:24
 

Home