Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 1 juli 2025

 

Psalm 127:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Een lied Hammaaloth, van Salomo. Zo de HEERE het huis niet bouwt, te vergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan; zo de HEERE de stad niet bewaart, te vergeefs waakt de wachter." (Ps 127:1 STV)

"Een pelgrimslied. Uit de bundel van Salomo. Als de Heer het huis niet bouwt, bouwen de mensen voor niets. Als de Heer de stad niet bewaakt, waakt de wachter voor niets."

"Een bedevaartslied. Van Salomo. Als de HERE het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwlieden daaraan; als de HERE de stad niet bewaart, tevergeefs waakt de wachter."

"Een pelgrimslied van Salomo. Als de HEER het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers; als de HEER de stad niet bewaakt, vergeefs doet de wachter zijn ronde."

"Een bedevaartslied van Salomo. Als de HERE de bouw van een huis niet zegent, is alle moeite nutteloos. Ook staat de wachter voor niets op wacht, als niet de HERE de werkelijke bescherming over de stad geeft."

 

Overdenking van vandaag:

"Het hangt allemaal van jou af!" Dat is de heersende mentaliteit voor degenen die goed willen presteren in onze wereld. Maar het is verkeerd. Ons streven om te bouwen en een deel te zijn van iets geweldigs zijn uiteindelijk tevergeefs als de Heer het niet zegent. Ze kunnen voor een tijd bloeien onder onze intense inzet, maar als de plannen en de bouw van grote dingen niet van de Heer zijn, zullen ze niet bestand zijn tegen de tand des tijds.

 

Gebed:

Almachtige God en Eeuwige Vader, vergeef me voor het proberen alles te laten gebeuren door mijn eigen inspanningen en onbarmhartig werk. U kunt veel meer doen om mijn werk voor uw koninkrijk beter laten te verlopen dan al mijn zorgen en ongerustheid ooit zouden kunnen doen. Neem alstublieft de leiding in elk deel van mijn leven; laat mijn inspanningen misgaan die niet in harmonie zijn met uw wil en ondersteun alstublieft de inzet die u glorie zal brengen en anderen dichter bij uw genade zullen brengen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 juni 2025 MatthŽus 6:33
29 juni 2025 Psalm 37:28
28 juni 2025 Spreuken 10:6
27 juni 2025 MatthŽus 25:37-40
26 juni 2025 Spreuken 3:25-26
25 juni 2025 MatthŽus 6:25
24 juni 2025 Psalm 73:23-26
 

Home