Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 25 juni 2025

 

Matthëus 6:25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom zeg Ik u: Zijt niet bezorgd voor uw leven, wat gij eten, en wat gij drinken zult; noch voor uw lichaam, waarmede gij u kleden zult; is het leven niet meer dan het voedsel, en het lichaam dan de kleding?" (Mt 6:25 STV)

"Daarom zeg ik u: maak u geen zorgen over het eten en drinken dat u nodig hebt om te leven, en over de kleren voor uw lichaam. Is het leven niet belangrijker dan voedsel, en het lichaam niet belangrijker dan kleding?"

"Daarom zeg Ik u: Weest niet bezorgd over uw leven, wat gij zult eten of drinken, of over uw lichaam, waarmede gij het zult kleden. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding?"

"Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?"

"Ik geef u deze raad: Maak u geen zorgen over eten, drinken en kleren. Uw leven is belangrijker dan het voedsel! En uw lichaam is belangrijker dan kleding!"

 

Overdenking van vandaag:

Voedsel en kleding zijn enkele van de grootste zorgen van ons menselijk bestaan. Dat zijn ze al eeuwenlang. God herinnert ons eraan dat hoe belangrijk deze ook mogen lijken in onze wereld, het leven is echt veel groter dan deze dingen en God wil dat wij erop vertrouwen dat hij erin zal voorzien als we op hem vertrouwen.

 

Gebed:

Vader, help me alstublieft mijn jaloers en begerig hart te beheersen. Ik weet dat mijn verlangen naar dingen me angstig maakt en kortzichtig in mijn geloof. Geef me een meer uitgebreid zicht op uw koninkrijk, zodat ik uw zegen kan gebruiken om anderen te helpen. In de naam van de Heer Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 juni 2025 Psalm 73:23-26
23 juni 2025 Romeinen 6:23
22 juni 2025 Spreuken 18:22
21 juni 2025 Spreuken 6:20
20 juni 2025 Lukas 6:38
19 juni 2025 Psalm 31:19
18 juni 2025 1 Johannes 3:18
 

Home